Biblia se poate asemana si cu un urias, care isi are ceasurile , minutele si secundele ei. Numai cat aceste nu sunt impartite pe 24 de ore, ci pe mii de ani, pe veacuri si vecinicie. Ceasul Bibliei ne arata mia de ani. Caci pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, si o []Biblia se poate asemana si cu un urias, care isi are ceasurile , minutele si secundele ei. Numai cat aceste nu sunt impartite pe 24 de ore, ci pe mii de ani, pe veacuri si vecinicie.

Ceasul Bibliei ne arata mia de ani. Caci pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, si o mie de ani ca o zi (2 Petru 3, 8).

Ceasul Bibliei ne arata anul acesta, ca un an al mantuirei (Ioan 4, 23).

Ceasu Bibliei ne arata luna aceasta luna mielului si luna spicelor de la Esire 12, 2 si 13, 4.

Ceasul Bibliei ne arata ziua de azi, cu porunca: astazi de veti auzi glasul Meu, nu va invartosati inimile voastre (Evrei 3, 7).

Ceasul Bibliei ne arata ziua de maine. Nu te fali cu ziua de maine, caci nu stii ce poate aduce o zi. (Pilde 27, 1).

Ceasul Bibliei ne arata ceasul acesta si clipa aceasta De aceea fiti gata, caci Fiul Omului va veni in ceasul in care nu va ganditi. (Matei 24, 24). Priveghiati dar pentru ca nu stiti cand va veni stapanul casei; seara, sau la rniezul noptii, sau la cantecul cocosilor, sau dimineata, ca nu cumva, venind fara veste, sa va gaseasca dormind (Marcu 13, 35).

Lucrati pana este ziua caci vine noaptea, cand nimeni nu mai poate sa lucreze. Sa traiti frumos ca n timpul zilei, nu in petreceri si n betii, ci imbracati in Domnul Isus Hristos.

Ceasu Bibliei sa fie indrumatorul timpului vietii voastre celei duhovnicesti.din Calendarul biblic ilustrat pe anul 1945 partea de invatatura din acest calendar este semnata de Parintele Iosif Trifa