Mila si judecata voiu cauta tie Doamne. Cauta-voiu si voi intelege in cale fara prihana, cand vei veni catre mine. Umbla-voiu intru nerautatea inimii mele, in mijlocul casei mele. Nu voiu pune inaintea ochilor mei lucru fara de lege; pe cei ce fac calcari de lege ii urasc. Nu se va lipi de mine inima []Mila si judecata voiu cauta tie Doamne. Cauta-voiu si voi intelege in cale fara prihana, cand vei veni catre mine. Umbla-voiu intru nerautatea inimii mele, in mijlocul casei mele. Nu voiu pune inaintea ochilor mei lucru fara de lege; pe cei ce fac calcari de lege ii urasc. Nu se va lipi de mine inima lor indaratnica (Psalm. 100).

Vrei sa cunosti o asezare de oameni cat pretueste? Nu te uita dupa maretia caselor, nici dupa ingrijirea ulitelor sau dupa belsugul campului samanat, ci cauta sa strabati cu privirea inlauntrul caselor: Aici gasesti masura, dupa case sa judeci umblarea vremii si a vietii lor.

De vei vedea dimineata pe mama buna cu sarutare trezindu-si copiii si, cum isi deschid ochii, le impreuna manutele spre Tatal nostru sa sti ca aici, in mijlocul casei acesteia, e bine. De se vor imbraca in liniste, fara prea mult raset si glume si se vor spala cu grije, apoi cei mai rasariti vor apuca drumul scoalei, iar cei mai mititei vor prinde sa se joaca si toti ceilalti...