Tu, urmasul luptei mele, du-ti eroic lupta buna, cu parintele, in slava, sa fim si noi impreuna (Traian Dorz, Datoria ta). Intreg Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu ii cere mereu credinciosului Sau ascultator aceasta virtute: virtutea statorniciei. Pentru ca Dumnezeul nostru este Cel Neschimbat in Etern. Domnul nostru Iisus Hristos cere de la slujitorul si []Tu, urmasul luptei mele, du-ti eroic lupta buna,cu parintele, in slava, sa fim si noi impreuna (Traian Dorz, Datoria ta).

Intreg Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu ii cere mereu credinciosului Sau ascultator aceasta virtute: virtutea statorniciei. Pentru ca Dumnezeul nostru este Cel Neschimbat in Etern. Domnul nostru Iisus Hristos cere de la slujitorul si ostasul Sau neincetat statornicia si o cere pentru ca ea este vasul de har in care Dumnezeu ii poate pune sufletului toate celelalte daruri. Omului celui nestatornic, sufletului celui nehotarat si usuratic, caruia vasul statorniciei ii este crapat sau spart, chiar daca se revarsa spre el cu aceeasi bunatate harul dumnezeiesc, ii este cu neputinta a-l mai primi si pastra. Sufletul intelept va veghea intotdeauna atent, ca sa se pastreze statornic si sa ramana mereu bine zidit in invatatura sa de la inceput si sa-i infrunte pe potrivnicii acestei invataturi (Tit 1, 9). Acel om, nemaiputand fi clatinat de nici un vant de invatatura straina si de nici un viclesug al acestor invatatori straini, va fi binecuvantat de Dumnezeu cu mari binecuvantari. Duhurile rele se folosesc chiar de unii din cei care se numesc frati ai nostri si vin in numele fratietatii noastre printre noi, ca sa abata sufletele multora de la dreptarul invataturii sanatoase si adevarate pe care ni l-a lasat Domnul prin inaintasii nostri.

Fratilor, fiti treji si cercetati duhurile, ca nu toate vin de la Domnul! Duhurile rele si viclene se folosesc chiar de cei care si-au format inainte,printre noi, un nume frumos, atunci pe cand parea ca sunt smeriti si curati cu inima; dar dupa ce au inceput sa se ingamfe si si-au pierdut mintea cinstita prin invataturi straine, inima lor si-a aratat necuratia si duhul lor si-a aratat prefacatoria. Pe acela care el insusi a devenit un neascultator de ceea ce trebuia sa asculte, oricine il cunoaste face rau daca il urmeaza. Fiindca duhul neascultarii lui se va aseza si pe ascultatoriilui. Indata ce bagam de seama ca fratele mincinos nu mai are nici duhul, nici partasia frateasca de la inceput, nici invatatura si nici unitatea fratilor,cu toata durerea, dar si cu toata hotararea, sa ne impotrivim felului sau de purtare si de invatatura, indepartandu-ne de el. Oricat de neinsemnati am fi fata de acesti zisi soli vestiti , poate nespus de alesi , noi sa ne ridicam cuviinciosi, dar hotarati impotriva strainului duh (II Cor 11, 2-5) si sa-i rugam pe acestia sa renunte la duhul strain si sa revina la duhul si invatatura fratietatii noastre curate si calde, ascultatori si...