In revista, plina de lumina de sus Fantana Darurilor , scrisa pentru casele de oameni cu mai buna parte de carte, pe care am laudat-o de multe ori in aceasta foaie, cetim urmatoarea istorioara cu bun talc: Odata a venit o femeie la un predicator vestit (vestitor al cuvantului Domnului) sa-i faca o rugaminte. Predicatorul []In revista, plina de lumina de sus Fantana Darurilor , scrisa pentru casele de oameni cu mai buna parte de carte, pe care am laudat-o de multe ori in aceasta foaie, cetim urmatoarea istorioara cu bun talc: Odata a venit o femeie la un predicator vestit (vestitor al cuvantului Domnului) sa-i faca o rugaminte.

Predicatorul bucuros i-a spus sa vorbeasca.

Apoi, uite, despre ce e vorba, raspunse femeia: Eu de cate ori m-am uitat la d-ta, am gasit ca porti o cravata prea lunga (naframa inodata la guler, la gat). Da-mi voe sa o scurtez! adauga dansa. i indata scoase o pereche de foarfeci lucioase de sub sort.

Bine, taie! raspunse predicatorul. i femeia taie, atata cu cat a socotit dansa ca e prea lunga cravata. (Asa crezand ea ca ii va sta mai bine ).

Dupa asta insa, ii ceru si predicatorul voe sa-i faca o rugaminte. Femeia, fireste, se invoi indata. Apoi uite ce vreau sa-ti spun, draga femeie, grai omul Domnului. Dupa socotinta mea, gasesc ca si tu ai o limba prea lunga! Da-mi voe sa o scurtez adauga el.

Scriitorul incheie spunand ca nu stie cum s-a incheiat povestea mai departe, stie insa altceva: ca prea multe femei samana de minune cu asta din povestelar noi vom cerceta, care e talcul acestei povestiri frumoase? i iaca in ce il aflam;Istorioara asta ne...