Umbland astavara printre oameni am auzit multe feliuri de plangeri. Si mai toate plangerile oamenilor se gatau cam asa: am asteptat sa ne fie mai bine, Dle Pariate, si nici un bine nu ne-a venit ,.. am asteptat sa ne fie mai usor si acuma ni mai greu . Eu am zis catra oameni asa: Pricina relelor trebue []Umbland astavara printre oameni am auzit multe feliuri de plangeri. Si mai toate plangerile oamenilor se gatau cam asa: am asteptat sa ne fie mai bine, Dle Pariate, si nici un bine nu ne-a venit ,.. am asteptat sa ne fie mai usor si acuma ni mai greu .

Eu am zis catra oameni asa: Pricina relelor trebue sa o cautam mai in sus, mai catre izvor. Eu va intreb pe DVoastra, cate crasme aveati in sat in vreme de pace si cate aveti acum? Doua si acuma noua , raspundeau oamenii.

Cate casatorii nelegiuite, cate furturi, cate batai, cate injuraturi, cate zavistuiri erau atunci si cate acum? Aveti dreptate Dle parinte, raspundeau oamenii, ca mai demult erau alte purtari intre oameni. Nu era mai demult atata fatarie intre oameni, nu erau atatea zavistuiri si imparecheri si nu erau betii si injuraturi asa cumplite ca cele de astazi Iaca vedeti, dragii mei, acesta este izvorul relelor de astazi: pacatul, purtarile noastre cele slabe. S-a stricat si...