De citit II Cor. 10, 1-11 De aceasta data il vedem pe Sfantul Apostol Pavel silit sa treaca la o noua pozitie fata de situatia atat de dificila in care se aflau Corintenii in acea vreme. Deci o noua strategie. Fermitate si consecventa in adaptarea unor masuri concrete si urgente. i aceasta, spre a starpi []De citit II Cor. 10, 1-11De aceasta data il vedem pe Sfantul Apostol Pavel silit sa treaca la o noua pozitie fata de situatia atat de dificila in care se aflau Corintenii in acea vreme. Deci o noua strategie.

Fermitate si consecventa in adaptarea unor masuri concrete si urgente. i aceasta, spre a starpi dintre frati, odata si pentru totdeauna, aceasta stare de lucruri.

Se vede silit a face aici, in plus, o precizare fata de acesti pretinsi frati (lumesti), care umblau calauziti de firea pamanteasca, aratandu-le ca, desi el insusi mai este inca in acest corp al firii pamantesti, totusi in aceasta lupta nu se lasa calauzit de firea pamanteasca. Armele folosite de el nu sunt supuse firii pamantesti, ci sunt puternice, intarite de Dumnezeu si in stare sa surpe intariturile. Ca poate rasturna inchipuirile mintii si orice inchipuita inaltare omeneasca, ce se impotriveste adevaratei cunoasteri de Dumnezeu, facand rob orice gand ascultarii de Hristos.

El urmarea o influenta pozitiva asupra tuturor celor tineri si fata de care mai nutrea o nadejde de indreptare, printr-o consimtita si neconditionata ascultare.

Indata ce orice gand va deveni rob ascultarii de Hristos, cand cei smeriti si sinceri vor trece, fara ezitare, in bratele ascultarii, regasindu-si locul...