Filip era din Betsaida, cetatea lui Andrei si a lui Petru. Betsaida, inseamn Casa Pestilor, sau Casa Pescarilor, sau Locul plasei de pescar, sau Casa Van torului, sau Casa Mrejelor toate acestea amintind c Betsaida era o cetate pe malul Lacului Ghenazaret si c locuitorii ei se indeletniceau numai cu pescuitul, din aceasta castigandu-si si traiul vietii lor []Filip era din Betsaida, cetatea lui Andrei si a lui Petru.

Betsaida, inseamn Casa Pestilor, sau Casa Pescarilor, sau Locul plasei de pescar, sau Casa Van torului, sau Casa Mrejelor toate acestea amintind c Betsaida era o cetate pe malul Lacului Ghenazaret si c locuitorii ei se indeletniceau numai cu pescuitul, din aceasta castigandu-si si traiul vietii lor zilnice.

Aici, intre sufletele simple si curate care isi castigau painea lor cu sudoarea si cu primejdia, Mantuitorul a aflat niste atat de frumoase m rg ritare ceresti si niste unelte atat de frumoase si harnice in Lucrarea Evangheliei Sale, cum au fost cei trei apostoli ai S i din Betsaida.

Oamenii care isi cistig painea lor printr-o munc ce depinde direct de Dumnezeu, f r o mijlocire str in , totdeauna au fost credinciosi. Munca pescarilor, a p storilor sau a plugarilor, este o astfel de munc .

Pescarul isi preg teaste uneltele si barca lui, apoi se uit in sus. Dac Dumnezeu ii d cer senin si ap linistit el pleac , lucreaz , asud , strange si are ce s aduc acas la familia sa.

Dac Dumnezeu nu-i d acestea, el asteapt fl mand.

P storul isi preg teste turma si se uit in sus: dac Dumnezeu d ploaie sau soare, iarba va creste si turma lui va avea p sune iar el paine. Dac Dumnezeu nu-i d acestea, el va tanji si va r bda.

Plugarul isi pune s manta in p mant, apoi se uit si el tot in sus Dac Dumnezeu ii binecuvanteaz si lui ogorul cu vreme de belsug are si el. Dac nu, va duce lips , si el ca si ceilalti.

De aceea acesti oameni au fost totdeauna in leg tur direct cu Dumnezeu.

Ei au cerut cu credint , iar Dumnezeu le-a dat cu bun tate.

Apoi ei I-au multumit cu lacrimi si in aceast leg tur de cereri si multumiri dintre om si Dumnezeu s-a desf surat de-a lungul veacurilor si mileniilor, viata si p rt sia frumoas dintre Dumnezeu si oameni. Din aceast colaborare armonioas s-a f cut tot ce era si tot ce r mane minunat, fericit, inspirat si divin pe lumea asta.

Cerul incepe imediat deasupra capului nostru.

Deci Dumnezeul nostru care este in cer, este imediat lang noi. El nu este un Dumnezeu izolat de noi, dep rtat, desp rtit de ceva, ci este chiar aci, gata s ne asculte, gata s ne dea, gata s ne ajute, gata s ne apere.

Cand cerul nostru este acoperit, deasupra capului nostru noi avem un tavan gros intre noi si Dumnezeu.

Cand noi avem un cer liber, atunci intre noi si Dumnezeul nostru nu-i nici un zid desp rtitorAtunci noi Ii cerem, iar El ne...