Pe deasupra tuturor acestora, luati scutul credintei cu care veti putea stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau (Efeseni, 6, 16). Pe deasupra tuturor, luati scutul credintei Putem avea invatatura cea mai adevarata si fratietatea cea mai iubitoare, dar daca noi insine pe deasupra acestora nu avem credinta tare si de nepatruns, prin care sa []Pe deasupra tuturor acestora, luati scutul credintei cu care veti putea stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau (Efeseni, 6, 16).

Pe deasupra tuturor, luati scutul credinteiPutem avea invatatura cea mai adevarata si fratietatea cea mai iubitoare, dar daca noi insine pe deasupra acestora nu avem credinta tare si de nepatruns, prin care sa ne aparam si sa ni le pastram acestea intregi, fara credinta biruitoare nu ne pot folosi prea mult nici dreapta invatatura, nici dulcea fratietate si nici ostenitoarea ravna pentru Evanghelie.

Credinta este scutul aparator al tuturor acestora si de aceea, cata vreme credinta noastra este tare si neclintita, noi putem tine piept tuturor uneltirilor si atacurilor diavolului.

Credinta se reazema pe adevar si pe dragoste, dupa cum scutul se reazema pe cingatoare si pe platosa. Ele se ajuta si se apara impreuna si nu pot merge impreuna una fara de cealalta.

Credinta apara invatatura si tot ea apara si dragostea.

O credinta puternica si adevarata este numai aceea care apara cu hotarare si tarie, in orice vreme, invatatura de la inceput si dragostea dintai.

Dupa cum scutul puternic nu lasa sa patrunda nici o sageata vrajmasa ca sa strice cingatoarea si platosa, tot asa, o credinta tare si adevarata nu permite nici unei invataturi straine sa-i strice invatatura. i nici unei incredintari straine, sa-i desparta dragostea dintai.

Propovaduieste Cuvantul potrivit cu invatatura, spune Sfantul Pavel lui Tit (Tit 1, 9). i infrunta pe potrivnici.

Impotriviti-va diavolului, tari in credinta, spune Sfantul Iacov (Iac 4, 7), si el va fugi de la voi.

Impotriviti-va lui tari in credinta, spune si Sfantul Petru, stiind ca si fratii vostri din lume trec prin aceleasi suferinte ca voi (I Pt 5, 9).

Iata care sunt cele doua mari lucrari pe care le face credinta cea statornica si adevarata:1. Propovaduieste Cuvantul Sfant intocmai cu invatatura, adica cu felul cum a primit si a auzit de la inceput, neingaduind alta talmacire a Sfintei Scripturi decat asta, si inlaturand orice alta incredintare deosebita de cele avute inainte si lasate de la inaintasi. Ori de unde ar veni astfel de incredintari.2. Apoi, este totdeauna gata sa infrunte cu indrazneala pe oricine se impotriveste dreptei...