Rareori cei smeriti au ocazia sa stea la masa cu cei inalti in lumea aceasta. i cei mici cu cei mari. i cei credinciosi cu cei lumesti. i, daca vreodata vor sta, ei trebuie sa fie cu mare grija, fiindca acolo pentru ei este un loc de ispite si de primejdii. De aceea mai bine []Rareori cei smeriti au ocazia sa stea la masa cu cei inalti in lumea aceasta. i cei mici cu cei mari. i cei credinciosi cu cei lumesti. i, daca vreodata vor sta, ei trebuie sa fie cu mare grija, fiindca acolo pentru ei este un loc de ispite si de primejdii. De aceea mai bine face credinciosul care se scuza frumos, dar nu se duce acolo .

Se poate ca marele acela care il cheama sa fie o rudenie sau un recunoscator. Dar, daca acolo sunt invitati de-o alta stare decat a credinciosului, mai bine ar face acesta daca nu se duce sa ia parte la astfel de ospete. Acolo de obicei totul este pacat de la inceput pana la sfarsit.

Daca stai la masa la unul din cei mari, ia seama ce ai dinainte: pune-ti un cutit in gat daca esti prea lacom.

Nu pofti mancarurile lui alese, caci sunt o hrana inselatoare.

Nu multi credinciosi au prilejul sa ajunga vreodata la masa celor mari, in fata lor, la starea de vorba cu ei, la discutia lor, la confruntarea lor, la judecata lor.

Multi au dorit sa ajunga si...