Mantuirea este simplu aratata in aceste cuvinte: Cine crede in Iisus Hristos, va fi mantuit. Chiar si acelora care au staruit cu indaratnicie in calcarea poruncilor lui Dumnezeu si n-au pus nici-un pret pe harul Lui, starnind mania Sa, li se vesteste ca oricine va chema numele Domnului, va fi mantuit (Fapte 2, 21). [] Mantuirea este simplu aratata in aceste cuvinte: Cine crede in Iisus Hristos, va fi mantuit.

Chiar si acelora care au staruit cu indaratnicie in calcarea poruncilor lui Dumnezeu si n-au pus nici-un pret pe harul Lui, starnind mania Sa, li se vesteste ca oricine va chema numele Domnului, va fi mantuit (Fapte 2, 21). O, adevarat si cu totul vrednic de primit este cuvantul care zice: Hristos Iisus a venit in lume ca sa mantuiasca pe cei pacatosi, dintre care cel dintai sunt eu (I Tim 1, 15). Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afara (In 6, 37), zice Domnul Insusi. De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu, prin El (Iisus), pentru ca traieste pururea ca sa mijloceasca pentru ei (Evr 7, 25).

Tot ce cere Dumnezeu de la noi este: sa privim spre Fiul Sau, Care a sangerat si a murit pe cruce, pentru noi, si sa-I predam sufletul nostru, caci numai El poate sa ni-l scape de moarte si de iad.

Este de mirare ca oamenii nu primesc vestirea Evangheliei. Te-ai astepta ca la vestea pe care o aduce ea: Cine crede, are viata vesnica, toata lumea sa se lase de pacatele ei, sa primeasca pe Iisus Hristos si sa priveasca numai la crucea Lui.

Dar vai, asa de inradacinat este raul in fiinta noastra si atat de mare este stricaciunea firii noastre, incat aceasta veste este dispretuita, poftirea la ospat nu este primita si multi dovedesc, prin faptele lor, ca sunt vrajmasi lui Dumnezeu, care le trimite vestea buna despre Domnul Hristos; sunt vrajmasi Aceluia Care a trimis pe Fiul Sau, ca sa- i dea viata pentru mantuirea multora. Acesta este un lucru ciudat, dar adevarat; de aceea este nevoie de porunca: Sileste-i sa intre (Lc 14, 23)Poate ca esti un om sarac, dar aceasta nu este o piedica, pentru ca sa intri in Imparatia lui Dumnezeu. Dumnezeu nu inlatura de la harul Sau pe omul care umbla in zdrente, sau caruia ii lipseste painea de toate zilele. Dimpotriva, daca se face o deosebire, aceasta nu poate sa fie decat spre folosul tau, caci tocmai saracilor in chip deosebit li se vesteste Evanghelia. N-aveti credinta, nici viata morala, nici fapte bune, nici har si ceea ce este o...