Marele iubitor al lui Isus Hristos, Sf. Ap. Pavel a zis, ca nu atat ceea ce a patimit Iisus Hristos pentru noi, ci mai vartos Iubirea, ce ne-a aratat-o patimind pentru noi, ne obliga, ca sa-L iubim. Pentru ce nu ne rastignim noi oare pe crucea lui Iisus cel rastignit, ca sa murim pe cruce, []Marele iubitor al lui Isus Hristos, Sf. Ap. Pavel a zis, ca nu atat ceea ce a patimit Iisus Hristos pentru noi, ci mai vartos Iubirea, ce ne-a aratat-o patimind pentru noi, ne obliga, ca sa-L iubim.

Pentru ce nu ne rastignim noi oare pe crucea lui Iisus cel rastignit, ca sa murim pe cruce, ca sa murim alaturi de El, care a vrut sa moara acolo din iubire catre noi? i acolo fiind, sa putem zice cu totii: Eu il voi strange, si nu-L voi parasi niciodata; voi muri cu El, si ma voi mistui in flacarile iubirii Lui. Hristosul meu mi se da cu totul mie. i eu ma dau cu totul Lui. Eu voi trai si muri pe pieptul Lui; nici moartea, nici viata nu ma vor desparti de El.

O, iubire vesnica, inima mea Te cauta si Te alege pentru toata vecinicia. Vino, dar, Duhule Sfinte, si aprinde inimile noastre cu iubirea Ta! Ori a iubi, ori a muri! Sa murim pentru orice alta iubire, ca sa traim numai pentru iubirea lui Iisus! O, Rascumparatorul sufletelor noastre, fa ca sa cantam in veci: TRAIASCA IISUS, pe care il iubesc; iubesc pe Iisus, care traieste in vecii vecilor! Sursa: Calendarul biblic saptamanal ilustrat pe anul 1946, Editura si Libraria Cartea de aur Sibiu