1. Ioan si Iacov au lasat mrejele si pe tatal lor si au mers dupa Iisus Hristos indata. Petru si Andrei au lasat si ei corabia si pestii prinsi. Matei a lasat vama si banii, samariteanca a lasat galeata si rusinea, si frica Tu ce-ai lasat pentru Hristos? 2. Ia pilda de la Domnul: El, []1. Ioan si Iacov au lasat mrejele si pe tatal lor si au mers dupa Iisus Hristos indata.

Petru si Andrei au lasat si ei corabia si pestii prinsi.

Matei a lasat vama si banii,samariteanca a lasat galeata si rusinea, si fricaTu ce-ai lasat pentru Hristos?2. Ia pilda de la Domnul: El, unde vorbeste despre pacat, nu-i spune numele pacatosului (In 8, 3);iar unde vorbeste despre pacatos cu numele, nu-i spune pacatul anume (Lc 19, 7-8).

Acela care stie tot ce am facut nu ne mai spune nimanuiAcela care ne spune tuturor nu stie cu adevarat ce am facut, niciodata. Ci ne barfeste, nestiind adevarul.

De obicei se intampla asa: cine spune nu stie, cine stie nu spune.3. Misiunea pentru altii sa nu va slabeasca partasia cu Hristos.

Vorbirile, cercetarile si ostenelile pentru altii sa nu va rapeasca timpul rugaciunii, al citirii, al meditatiei si al adancirii voastre in partasia cu Domnul.

Starea cu altii sa nu va ocupe timpul starii cu Iisus.

Ceea ce faceti pentru altii sa nu rapeasca ceea ce trebuie sa faceti pentru El.

Domnul trebuie sa aiba partea Lui din inima voastra, din timpul vostru, din ostenelile voastre, din castigul vostru, din toate.

Sa nu uitam niciodata partea lui Hristos, datoria fata de El.4. Cand inimile noastre vor fi pline de inviorarea Apei Vii adusa de Hristos, sa nu uitam ca si Cel care ni le-a adus are nevoie de ceva de la noi.

Cand sufletele noastre vor fi indestulat cu hrana cereasca, sa nu uitam ca Hristos este adeseori flamand printre noi. i ai Lui, la fel.

Cand El ne-a daruit atata iubire, sa nu uitam ca si El are nevoie sa-L iubim i sa-I aratam aceasta Lui si celor ai Lui.5. Nu intrebati daca ii este foame sau sete celui care va vine in casa.

Nu intrebati daca are sau nu are, ci dati-i!Cine intreaba nu da bucuros.

Ci daca vreti sa-i dati cu adevarat, asezati-l la masa, apoi rugati-l sa manance.

De multe ori el n-ar manca altfel. i nici n-ar spune ca ii este foame, oricat de fla-mand ar fi.

Daca il intrebati mai inainte de a-i pune pe masa, nu faceti bine.

Daca nu-l rugati, el se va duce flamand de la voi.

Faceti asa oricand va veni cineva in casa de pe un drum mai lung.6. Nu-i un lucru rar si neobisnuit cel care s-a petrecut cu multi dintre noi, de multe ori, si anume ca, atunci cand am stat la ascultarea Cuvantului lui Dum-nezeu, hranindu-ne din el, a trecut noaptea sau ziua intreaga fara sa simtim nici foame, nici sete, nici somn trupesc.

Sufletul umplut pana sus indestulase si trupul nostru in asa fel incat el nu-si mai simtea trebuintele, fiind coplesit in multumirea sufleteasca!7. Nu-i nici o nenorocire ca ucenicii nu inteleg deo-camdata un cuvant sau o lucrare a Domnului;nu-i nici un rau ca ei n-au putut intelege imediat adevarul dintr-o vorba sau dintr-o fapta.

Nenorocirea este ca nu tac cand nu inteleg.

Nenorocirea este ca ei incep sa zica cu totul altceva decat este realitate.

Raul este ca lucrurile pe care nu le cunosc si nu le pricep, incep sa le rastalmaceasca si sa le interpreteze gresit si sa le zica cum nu sunt.8. Lucrurile pe care nu le-am inteles sau nu le-am vazut bine, sa nu le zicem.

Sa asteptam pana vom vedea bine adevarul, ca sa nu-l zicem gresit.

Sa nu rastalmacim nici un lucru, caci aceasta este rau si este si spre pierzarea noastra (II Ptr 3, 16).

Caci din aceasta vine un lung sir de alte rele pentru inca cine stie cati oameni!9. Cand sufletele asteapta Cuvantul lui Dumnezeu si cand ai ocazia sa li-l propovaduiesti, lasa mancarea.

Foloseste prilejul si propovaduieste-le Cuvantul man tuirii; dupa aceea ai tot timpul sa mananci!10. Cand ai prilejul sa fii cu oameni ai lui Dumne-zeu pe care rar...