Treziti-va, cum se cuvine si nu pacatuiti! Caci sunt intre voi unii care nu cunosc pe Dumnezeu, spre rusinea voastra o spun. (I Corinteni 15, 34) Traim vremuri grele. Pacatul se rasfata pe tot locul. Paganatatea crestinilor moderni a intrecut-o parca si pe a paganilor adevarati. Si e grozav cand te gandesti ca toata aceasta lume []Treziti-va, cum se cuvine si nu pacatuiti! Caci sunt intre voi unii care nu cunosc pe Dumnezeu, spre rusinea voastra o spun. (I Corinteni 15, 34)Traim vremuri grele. Pacatul se rasfata pe tot locul. Paganatatea crestinilor moderni a intrecut-o parca si pe a paganilor adevarati.

Si e grozav cand te gandesti ca toata aceasta lume infratita cu pacatul si diavolul, isi zice crestina.

Pretutindeni prin orase si prin sate, se inalta marete, turle de biserici, semn ca acolo troneaza crucea, iubirea, credinta si pacea Golgotei. Asa ar trebui sa fie. Dar jos, un domnitor strain si-a intemeiat imparatia intre cei adumbriti de semnul Golgotei, fiindca crestinii de azi, n-au stiut sa ridice biserici si in inimile lor.

N-au vrut sa primeasca in adevar domnia Crucii lui Hristos, de aceea au ajuns robii pacatului si ai lumii.

Ce frumos se canta prin bisericile noastre Crucii Tale ne inchinam Hristoase , dar dupa cateva ceasuri, aceeasi crestini care cantau si se inchinau cucernic, injura Crucea pe care o slaveau si se inchina inaintea paharului cu bautura.

Ii trebuie oare Mantuitorului o astfel de viata impreuna cu pacatul?Desigur ca nu, caci spune: Ce-mi ziceti Mie Doamne, Doamne si nu faceti voia Mea. (Luca 6, 46).

Ce-mi trebuie Mie multimea jertfelor voastre zice Domnul. Mi-e scarba de tamaie; cand va intindeti mainile, Imi intorc ochii de la...