Sunt multe piedici in calea rugaciunilor noastre pana la Dumnezeu. De aceea, daca rugaciunea nu este puternica, staruitoare si mereu inalta, adeseori nu poate birui piedicile potrivnice si nu poate ajunge pana la Dumnezeu (Daniel 10, 12-13). Cea dintai piedica in calea rugaciunii noastre este, adesea, lenevirea duhului nostru si indoiala inimii noastre. Ne rugam, []Sunt multe piedici in calea rugaciunilor noastre pana la Dumnezeu. De aceea, daca rugaciunea nu este puternica, staruitoare si mereu inalta, adeseori nu poate birui piedicile potrivnice si nu poate ajunge pana la Dumnezeu (Daniel 10, 12-13).

Cea dintai piedica in calea rugaciunii noastre este, adesea, lenevirea duhului nostru si indoiala inimii noastre.

Ne rugam, dar adesea nu avem increderea puternica (Iacov 1,6), cu care trebuie sa ne adresam lui Dumnezeu.

Nu avem credinta biruitoare, fara de care putina nadejde mai ramane rugaciunii.

A doua piedica este oboseala si parasirea noastra.

Dupa cel mai mic efort duhovnicesc,dupa cea mai mica lupta de rugaciune,obosim indata, slabim si parasim indata luptaUitam Cuvantul Domnului, care ne indeamna sa ne rugam neincetat si sa nu ne lasam (Luca 18,1).

Mai sunt apoi si alte piedici, mai ales aceea ca ne rugam cerand ceea ce nu este permis, ceea ce este impotriva voii lui DumnezeuSau cerem ca sa intrebuintam rau (Iacov 4,3).

Sau cerem ceea ce ne-ar fi spre rau daca am primi.

In afara de aceste piedici care vin dinlauntrul nostru si nimicesc puterea rugaciunii noastre, mai sunt piedicile puse de duhurile vrajmase, care lupta mai ales contra rugaciunilor inaltate pentru izbanda cauzei lui Hristos si pentru mantuirea sufletelor.

Daca insa rugaciunile sunt facute in numele Domnului...