() Din toata inima multumim Domnului si Dumnezeului nostru pentru fiecare prilej pe care nu i-l da cand doi sau trei putem sa ne intalnim impreuna in Numele Lui, sa ne imbarbatam, sa ne indemnam la dragoste si la fapte bune, dupa sfanta Sa porunca si dupa Cuvantul Sau cel Sfant. Cu atat mai mult []() Din toata inima multumim Domnului si Dumnezeului nostru pentru fiecare prilej pe care nu i-l da cand doi sau trei putem sa ne intalnim impreuna in Numele Lui, sa ne imbarbatam, sa ne indemnam la dragoste si la fapte bune, dupa sfanta Sa porunca si dupa Cuvantul Sau cel Sfant.

Cu atat mai mult in prilejurile deosebite, cum e cel de astazi, cand Dumnezeu ne da, impreuna cu bucuria revederii noastre, si fericita ocazie de a ne aduce aminte de unele dintre cele mai insemnate datorii si binecuvantari pe care ni le-a randuit noua Dumnezeu.

Am fost si intre fratii din noaptea Domnului si am dorit si impreuna cu ei sa ne amintim ca, la sarbatoarea aceasta, se implinesc 59 de ani din noaptea minunata cand a stralucit si peste campiile patriei noastre lumina care a stralucit peste campiile Betleemului atunci cand, de sus de la Dumnezeu, ingerii aducatori de veste buna au spus pastorilor care vegheau: Bucurati-va! Vi S-a nascut un Mantuitor, Care este Hristos Domnul! . Vestea aceasta fericita a adus lumina si a adus bucuria si fericirea tuturor celor care, de atunci si pana astazi, au avut ochii deschisi sa vada aceasta lumina si au avut sufletul deschis sa o primeasca. i si-au deschis viata, fiinta si puterea lor pentru a urma lumina aceasta si indemnul care a venit o data cu ea.

Se implinesc, cum am spus s-au implinit in noaptea de revelion, in noaptea de Anul Nou 59 de ani din acea noapte minunata cand, langa toate oile pierdute ale poporului nostru, veghea un singur pastor. i isi framanta sufletul sau, si-si storcea ochii de lacrimi si sufletul, si inima lui de dragoste pentru Dumnezeu, in ingrijorarea si in framantarea dureroasa pentru pierderea tuturor oilor acestora care erau risipite si parasite ca niste oi care nu au pastor.

Spune Parintele Iosif ca in noaptea cand Dumnezeu i-a trimis de sus de la El solia cea mare si sfanta a chemarii spre mantuire, a renasterii spirituale pe care o pregatea pentru poporul nostru si a hotararii pentru o viata noua pe sub fereastra lui auzea urland cetele de betivi si de petrecatori, cum era obiceiul in toate noptile de Anul Nou, in toate satele si orasele patriei noastre, ca si in toate satele si orasele acestei lumi Ale acestei omeniri, care rataceste pierduta ca o turma fara un pastor si fara lumina. Se framanta atunci Parinte Iosif. i a cerut de la Dumnezeu lumina si calauzirea in aceasta lucrare sfanta de chemare si de strangere la staulul Domnului si la picioarele Crucii Lui a acestor suflete care se pierdeau in noaptea pacatului. i Dumnezeu a facut sa straluceasca peste el lumina; si Dumnezeu a facut ca, prin el, sa straluceasca peste toate hotarele tarii noastre lumina chemarii Sale la aceasta lucrare mantuitoare care este Lucrarea Oastei Domnului.

In noaptea aceea a rasarit o lumina mare; si multumim lui Dumnezeu ca n a mai apus de-atunci. Multumim lui Dumnezeu ca, impreuna cu pastorul care veghea singur atunci, Dumnezeu a mai adus si altii, si altii; si astfel s-a implinit si s-a umplut tara noastra de purtatori ai vestii bune si ai luminii aprinse atunci, in noaptea aceea, prin pastorul binecuvantat care o ceruse si care o primise de la Dumnezeu in mijlocul tarii noastre.

Suntem fericiti acum cand un nou fel de a petrece noaptea Anului Nou, un nou fel de a petrece bucuriile noastre, aniversarile noastre, sarbatorile noastre, nuntile noastre si chiar inmormantarile noastre ne-a trimis Dumnezeu prin aceasta Lucrare. Daca n-ar fi venit lumina aceasta, noi am fi si astazi in intuneric, cum in intuneric este inca mare parte din acel popor al nostru peste care inca si la care inca n-a ajuns lumina aceasta. Noi trebuie sa-I multumim lui Dumnezeu ca am avut niste parinti credinciosi care, de la nasterea noastra, ne au adus la lumina aceasta si ne-au invatat, si ne-au calauzit cum sa umblam in ea. Ii multumim lui Dumnezeu ca, din lumina aceasta, noi am primit apoi tot ceea ce priveste viata si evlavia trairii noastre si trupesti, si sufletesti.

Ii multumim lui Dumnezeu ca, in...