Parintele Iosif Trifa Prin darul Botezului din raul Iordan, Mantuitorul Hristos a spalat pacatul stramosesc si a innoit omenirea prin apa si prin Duh. Acest dar al innoirii si nasterii din nou prin apa si Duhul Botezului a trecut apoi asupra fiecarui om. Prin darul Botezului, fiecare om se spala de pacatul stramosesc si se []Parintele Iosif TrifaPrin darul Botezului din raul Iordan, Mantuitorul Hristos a spalat pacatul stramosesc si a innoit omenirea prin apa si prin Duh. Acest dar al innoirii si nasterii din nou prin apa si Duhul Botezului a trecut apoi asupra fiecarui om. Prin darul Botezului, fiecare om se spala de pacatul stramosesc si se naste a doua oara pentru imparatia lui Dumnezeu.

Trei lucruri ne spune Evanghelia ca s-au aratat la Botezul Domnului in Iordan.

Intaia data s-a auzit glasul Domnului: Tu esti Fiul Meu iubit A doua oara s-a deschis cerul; si a treia oara s-a pogorat Duhul in chip de porumb.

Aceste trei lucruri si aratari se petrec si la Botezul nostru. Darul Botezului ne da si noua puterea sa ne facem fii lui Dumnezeu (In 1, 12). Darul Botezului pogoara apoi si peste noi puterea Duhului Sfant: caci sunteti fii, a trimis Dumnezeu pe Duhul Fiului Sau in inimile voastre (Gal 4, 6). i, in sfarsit, Botezul ne da si al treilea dar: ne deschide si noua cerul si imparatia lui Dumnezeu, precum zice Apostolul Pavel: De suntem fii, suntem dar si mosteni , si mostenitori ai imparatiei lui Dumnezeu (Rom 8, 17).

Iata deci ce dar mare si sfant ne-a lasat noua Botezul Domnului din raul Iordanului. Dar sa luam aminte. Darul ce ni l-a lasat Iordanul cere si...