Cat de putin in vremea sa a fost pretuit si inteles Ioan Botezatorul! Acest mare sol si mare trimes al lui Dumnezeu! Cat de putin au fost intelesi si pretuiti marii trimesi ai lui Dumnezeu in neamul si in vremea lor, pana astazi de catre oamenii cei la care duceau solia lor aleasa si mare! Asa a fost []Cat de putin in vremea sa a fost pretuit si inteles Ioan Botezatorul! Acest mare sol si mare trimes al lui Dumnezeu! Cat de putin au fost intelesi si pretuiti marii trimesi ai lui Dumnezeu in neamul si in vremea lor, pana astazi de catre oamenii cei la care duceau solia lor aleasa si mare! Asa a fost totdeauna dar nu va fi asa pe totdeauna.

Vestind Adevarul vesnic intr-o forma noua potrivit vremii noi pe care o traiesc oamenii, trimisii Domnului nu vor fi niciodata, nici intelesi si nici primiti de semenii lor, care traiesc mereu privind spre trecut. Oamenilor le place mereu ceea ce este vechi, ceea ce este caldut, adica ceea ce este comod. Iar trimesii lui Dumnezeu osandesc chiar asta.

Dumnezeu si oamenii, sunt intr-un mare proces contrariu. Acest mare proces se desfasoara din ce in ce mai crancen, cu cat se apropie Sfarsitul, Inevitabilul Sfarsit. Noi suntem si nu putem sa nu fim martori, ori pentru Hristos, ori impotriva Lui. Ori in slujba lui Hristos, ori in slujba mamonei. Drept spune El ca nu exista cale de mijloc. Nu exista neutralitate. Ori esti pentru Hristos, ori esti pentru Satana. Noi sa fim de partea lui Dumnezeu.

Traian Dorz, din Piatra Scumpa