Parintele Iosif Trifa Glasul Domnului peste ape striga graind: Veniti de luati toti Duhul Intelepciunii, Duhul temerii de Dumnezeu In scoala cu invataturile despre Duhul Sfant, spuneam ca in Biblie sunt trei simboluri principale ale lucrarii Duhului Sfant: vantul, focul si apa. Cu scoala noastra am ajuns la focul cel ceresc, dupa care vom trece []Parintele Iosif TrifaGlasul Domnului peste ape striga graind: Veniti de luati toti Duhul Intelepciunii, Duhul temerii de Dumnezeu In scoala cu invataturile despre Duhul Sfant, spuneam ca in Biblie sunt trei simboluri principale ale lucrarii Duhului Sfant: vantul, focul si apa. Cu scoala noastra am ajuns la focul cel ceresc, dupa care vom trece la simbolul apei .

Acum, de praznicul Botezului, vom spune ceva pe scurt despre simbolul apei care s-a aratat in acest praznic.

Duhul Sfant si lucrarea lui este apa cea vie despre care vorbesc Scripturile. Iar apa aceasta ne-a adus-o tot scumpul nostru Mantuitor. Iar in ziua de pe urma, care era ziua cea mare a praznicului, statut-a Iisus in mijloc si a strigat: Daca inseteaza cineva, sa vina la Mine si sa bea. Cine crede in Mine, din inima lui vor curge rauri de apa vie, cum zice Scriptura . Spunea cuvintele aceste despre Duhul, pe care aveau sa-L primeasca cei ce vor crede in El, caci Duhul Sfant inca nu fusese dat, fiindca Iisus nu fusese inca proslavit (In 7, 37-39).

Iata, si aici intalnim jertfa cea scumpa a scumpului nostru Mantuitor. Apele cele vii , darurile Duhului Sfant, au inceput a curge in lume in clipa cand pe crucea Golgotei a inceput a curge sangele Domnului, sangele mantuirii noastre.

O apa vazut-am curgand din lacasul Domnului. Un om mi-a zis: Treci apa . i am intrat in apa si apa la inceput ajungea pana la glezne, apoi pana la genunchi si pe urma s-a facut rau mare pana la brau. i omul mi-a zis: Aceasta este apa iertarii si aceasta apa va intra in marea moarta si, varsandu-se in mare, apele ei...