Parinte, nu prea avem pofta de rugaciune. O tot amanam, mai tarziu, maine, o sa fac cutare, poimaine, de saptamana viitoare ma apuc Asta-i lucrarea ispititorului. Niciodata sa nu zici ca voi face maine , fiindca secunda pe care o traim, aceea-i a noastra. Alta secunda, alt minut mai incolo nu-i al nostru, nu stim daca []Parinte, nu prea avem pofta de rugaciune. O tot amanam, mai tarziu, maine, o sa fac cutare, poimaine, de saptamana viitoare ma apuc Asta-i lucrarea ispititorului. Niciodata sa nu zici ca voi face maine , fiindca secunda pe care o traim, aceea-i a noastra. Alta secunda, alt minut mai incolo nu-i al nostru, nu stim daca il ajungem, ca omu-i ca iarba, zice sfantul prooroc, omul ca iarba, zilele lui ca floarea campului .

Nu putem zice: lasa ca voi face mai pe urma . Sa punem inaintea noastra cuvantul acesta: Daca vrea Dumnezeu sa-mi ajute sa ajung maine la biserica, sa ma spovedesc si sa fiu atent ce-mi spune duhovnicul, caci el are harul Sfantului Duh si ce mi-a spus el, aceea trebuie sa ma osarduiesc sa indeplinesc ca sa pot capata Imparatia Cerurilor .

Fara spovedania pacatelor nu putem intra in Imparatia Cerurilor. Vedeti cat de mare este bunatatea lui Dumnezeu?A binecuvantat ca prin binecuvantarea arhiereului sa-l faca pe preot sa poata fi si duhovnic, si ce zice el, aceea face Dumnezeu.

Vezi? N-a pus Dumnezeu ingeri ca duhovnici, ci un om, o persoana ca toti oamenii, ca sa poti sa te duci sa-i spui tot, cu sinceritate, ca, daca nu te duci cu sinceritate, nu primesti dezlegarea pacatelor. Trebuie sa fii sincer. Mila Domnului sa fie cu noi! (Staretul Dionisie, Duhovnicul duhovnicul de la Sfantul Munte Athos)