In acest sens, Sfanta Scriptura ne spune: Domnul nu lasa sa piara de foame sufletul celui drept; insa el respinge lacomia celor fara de lege (Pilde 10, 3). Sa nu fim putini credinciosi, nici mici la suflet, caci Cel ce a fagaduit Imparatia Cerurilor si atatea bunatati, apoi cum nu ne va da cele de aici? []In acest sens, Sfanta Scriptura ne spune: Domnul nu lasa sa piara de foame sufletul celui drept; insa el respinge lacomia celor fara de lege (Pilde 10, 3).

Sa nu fim putini credinciosi, nici mici la suflet, caci Cel ce a fagaduit Imparatia Cerurilor si atatea bunatati, apoi cum nu ne va da cele de aici?Sa nu poftim lucruri de prisos, ci sa iubim simplitatea, si atunci vesnic ne vom imbogati.

Sa cerem acoperamant trupului si hrana, si atunci de toate ne vom bucura, si de aceasta, ca si altele mai mari. Dar daca poate tu esti scarbit si cauti spre pamant, apoi as voi sa-ti arat sufletul celui care te-a nedreptatit, cum se face pulbere dupa biruinta lui asupra ta. De altfel, asa este pacatul; intrucat este lucrare, el iti aduce oarecare placere dar dupa ce s-a sfarsit, atunci mica placare zboara si in locul ei intra nemultumirea si tristetea.

Aceasta patimim si cand batjocorim pe cineva, iar dupa aceea suntem mustrati de constiinta. Dumnezeu nu a pus rasplata celui ce...