Sa ne tinem de credinta cea lasata din parinti, peste ea sa ardem toata ravna inimii fierbinti, in vestirea ei sa punem dulcele iubirii har, si-al ei foc sa-l tinem vesnic alb pe-al inimii altar. De Biserica in care ne-am nascut si ne-am trezit, sufletul sa ne ramana pentru veci nedespartit, dragostea de ea s-o []Sa ne tinem de credinta cea lasata din parinti,peste ea sa ardem toata ravna inimii fierbinti,in vestirea ei sa punem dulcele iubirii har,si-al ei foc sa-l tinem vesnic alb pe-al inimii altar.

De Biserica in care ne-am nascut si ne-am trezit,sufletul sa ne ramana pentru veci nedespartit,dragostea de ea s-o crestem, frumusetea-i s-o cinstim,credinciosi sa-i fim si vrednici cat pe lume-o sa traim.

Crucea Domnului ne fie Semnul Jertfei Lui mereu,Steag naltat frumos in cinstea Numelui lui Dumnezeusi indemn, si scut in lupta ascultarii de Hristos,numai astfel ni-e si drumul, si sfarsitul luminos.

Asta-i Dreapta-nvatatura dupa care, ascultand,ne urmam parintii nostri, prin urmasi continuand;astfel noi legam Trecutul de Prezent si Viitorsi intram in Vesnicie intr-un lant nemuritorIar la Marea Rasplatire vom putea sa stam voiosi,cu o sfanta vrednicie, intre fii si-ntre stramosi;si de Domnul, si de-ai nostri vom fi binecuvantatica ne-am implinit chemarea de crestini adevarati.

TRAIAN DORZ din Cantari Uitate , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014