Ce potrivit a aratat cineva starea lumii de azi in chipul de mai jos. Hotarat lucru. Omenirea (universul) este azi ca un om ce zace greu bolnav. Mai ales de la razboiul cel mare incoace, boala omenirii se agraveaza an de an si zi de zi. Crize, framantari, nacazuri, lipsuri, coruptii, prapad moral prin toate []Ce potrivit a aratat cineva starea lumii de azi in chipul de mai jos. Hotarat lucru. Omenirea (universul) este azi ca un om ce zace greu bolnav. Mai ales de la razboiul cel mare incoace, boala omenirii se agraveaza an de an si zi de zi. Crize, framantari, nacazuri, lipsuri, coruptii, prapad moral prin toate tarile si la toate popoarele.

O boala grea a dat in omenire. Si din toate partile se ivesc,,doctori cari umbla sa lecuiasca boala. Se scriu carti intregi despre lecuirea framantarilor; se cearca toate leacurile , dar,,boala nu slabeste si,,bolnavul nu se vindeca.

Iata, la capataiul omenirii bolnave a sosit DOCTORUL TIIN A. A venit sa ajute mantuirea lumii cu inventiile, cu masinile, cu stiinta. A umplut lumea cu masini, cu autobuze, aeroplane, si alte lucruri minunate.

Dar s-a lecuit boala omenirii cu aceste noutati? Ba! Dimpotriva. Inventiile si masinile au produs o boala noua: somajul, lipsa de lucru. De cand zboara lumea cu autobuzele, o duce mai prost ca pe vremea cand umbla cu carul cu boi.

Si lata un alt doctor se prezinta la capataiul lumii bolnave. E DOCTORUL ATEISM. Omenirea a ramas inapoi- striga acest doctor din cauza superstitiilor religioase. Religia este inventia popilor ca sa tina poporul in intunerec si sa-l exploateze. Jos cu religia! Jos cu Dumnezeu si atunci omenirea va fi fericita si va da inainte cu putere .

Doctorul acesta isi striga demult in lume...