Tatal Se uita din Cer si ma vede acoperit cu rani din pricina nedreptatii oamenilor si spune:NU TE RAZBUNA (cf. Matei 5, 38-42; Romani 12, 19). Pe cine sa ma razbun, o, Doamne? Pe o parte din turma in calea ei spre abator ?!? SE RAZBUNA VREUN MEDIC PE PACIENTI FIINDCA E BLESTEMAT DE []Tatal Se uita din Cer si ma vede acoperit cu rani din pricina nedreptatii oamenilor si spune:NU TE RAZBUNA (cf. Matei 5, 38-42; Romani 12, 19).

Pe cine sa ma razbun, o, Doamne? Pe o parte din turma in calea ei spre abator ?!?SE RAZBUNA VREUN MEDIC PE PACIENTI FIINDCA E BLESTEMAT DE ACE TIA PE PATUL LOR DE MOARTE ?Pe cine sa ma razbun?Pe zapada, fiindca se topeste, Sau pe iarba ca se vestejeste?SE RAZBUNA UN GROPAR PE CEI CE COBOARA IN GROAPA ?Pe cine sa ma razbun?Pe natafleti, fiindca ei socotesc ca pot face raul altcuiva in lume in afara lor insile?SE RAZBUNA VREUN DASCAL PE COPIII ANALFABETI FIINDCA ACE TIA NU TIU SA CITEASCA ?Vesnicia imi sta drept marturie ca toti cei iuti la razbunare sunt greoi la cititul si intelegerea tainelor razbunarii.

Timpul imi e martor ca toti cei ce s-au razbunat, AU STRANS OTRAVA IN EI IN I I si cu otrava ei s-au sters singuri din cartea celor viiIn ce chip puteti voi, razbunatorilor, sa va faliti dinaintea potrivnicilor vostri, in afara de faptul ca sunteti capabili sa le repetati raul? Nu spuneti voi prin aceasta: Noi nu suntem cu nimic mai buni ca voi? .

Dumnezeu mi-e martor:atat voi, cat si potrivnicii vostri sunteti la fel de nesabuiti si incapabili de a face...