i i-a spus tanarul tatalui sau: Tata, da-mi partea ce mi se cuvine din avere! . In Pilda fiului risipitor (ratacitor) este continuta cea mai ziditoare lectie pentru tineri. Intr-adevar, in fiul risipitor vedem intregul tablou al tineretii usuratice: superficialitatea, neseriozitatea, patima independentei intr-un cuvant, tot ce caracterizeaza cea mai mare parte a tinerilor. [] i i-a spus tanarul tatalui sau: Tata, da-mi partea ce mi se cuvine din avere! . In Pilda fiului risipitor (ratacitor) este continuta cea mai ziditoare lectie pentru tineri.

Intr-adevar, in fiul risipitor vedem intregul tablou al tineretii usuratice: superficialitatea, neseriozitatea, patima independentei intr-un cuvant, tot ce caracterizeaza cea mai mare parte a tinerilor.

Fiul cel mic a crescut in casa parinteasca. Ajungand la anii tineretii, si-a inchipuit ca deja casa parinteasca era prea stramta pentru el. I se parea neplacut sa traiasca sub conducerea tatalui si sub supravegherea mamei, dorea sa-si imite colegii, care se dedau galagioaselor placeri ale lumii.

Sunt mostenitorul unei mari averi cugeta el. N-ar fi mai bine daca mi-as primi chiar acum partea cuvenita? Voi putea sa-mi chivernisesc bogatia altfel decat o face tatal meu. i usuraticul tanar se lasa amagit de stralucirea inselatoare a placerilor lumii si hotari sa arunce de pe umerii sai jugul ascultarii si sa plece din casa parinteasca.

Oare nu sunt similare imboldurile care ii fac pe multi si astazi sa paraseasca, daca nu casa parintilor pamantesti, atunci casa Tatalui Ceresc, adica sa iasa de sub ascultarea Bisericii?Mintilor necoapte, jugul lui Hristos li se pare greu si poruncile Lui, anevoioase. Ei cred ca nu exista vreo nevoie anume ca sa asculte ceea ce ne porunceste Dumnezeu si Sfanta Sa Biserica. Putem sluji lui Dumnezeu li se pare lor fara a refuza sa slujim lumii. Suntem destul de puternici spun ei ca sa rezistam tentatiilor pierzatoare si ispitelor. Putem si singuri sa ramanem fermi in adevar si in invatatura cea sanatoasa. Dati-ne sa ne desavarsim...