Mantuitorul Iisus, prin Jertfa Sa de pe Cruce, ne-a adus izbavirea, scotandu-ne din robia pacatului in care eram. Ca sa ne mantuim, El ne cheama prin cuvantul care zice: Daca veti auzi astazi glasul Lui, nu va invartosati inimile voastre (Evr 3, 8) si La vreme potrivita te-am ascultat si in ziua mantuirii te-am ajutat; []Mantuitorul Iisus, prin Jertfa Sa de pe Cruce, ne-a adus izbavirea, scotandu-ne din robia pacatului in care eram. Ca sa ne mantuim, El ne cheama prin cuvantul care zice: Daca veti auzi astazi glasul Lui, nu va invartosati inimile voastre (Evr 3, 8) si La vreme potrivita te-am ascultat si in ziua mantuirii te-am ajutat; iata acum vreme potrivita, iata acum ziua mantuirii! (II Cor 6, 2). Vedem ca Domnul Iisus ne cheama azi sa lucram la mantuirea noastra cat suntem in viata, caci maine, poate, nu mai suntem pe pamant. Dar diavolul ne spune: Nu azi, ci maine! i asa omul amana mereu pocainta si mantuirea lui, ascultand de soapta celui rau, si il surprinde moartea nemantuit.

Mantuirea ne-a fost adusa prin Jertfa Domnului de pe Crucea Golgotei, prin Sangele Lui varsat pe Cruce. Caci Sangele lui Iisus, Fiul Lui [Dumnezeu], ne curateste pe noi de orice pacat (I In 1, 7).

Sfantul Apostol Pavel ne arata: Cum vom scapa noi, daca vom fi nepasatori la astfel de mantuire care, luand obarsie din propovaduirea Domnului, ne-a fost adeverita de cei ce au ascultat-o, impreuna marturisind si Dumnezeu cu semne si cu minuni si cu multe feluri de puteri si cu darurile Duhului Sfant, impartite dupa a Sa vointa? (Evr 2, 3-4). i zice iarasi: Pentru ca noi toti trebuie sa ne infatisam...