Domnul Iisus vrea sa-i dezlege de patimi, vorbe necuviincioase, pacate ascunse, dar ei nu vor Se prea exagereaza, nu-i chiar asa! zic ei. Inima rea si necredincioasa s-a spus de multe ori ne desparte de Dumnezeu, ne opreste de la pocainta sincera. Domnul Iisus indeamna si ne porunceste (cf. Fapte 17, 30-31) []Domnul Iisus vrea sa-i dezlege de patimi, vorbe necuviincioase, pacate ascunse, dar ei nu vor Se prea exagereaza, nu-i chiar asa! zic ei.

Inima rea si necredincioasa s-a spus de multe ori ne desparte de Dumnezeu, ne opreste de la pocainta sincera. Domnul Iisus indeamna si ne porunceste (cf. Fapte 17, 30-31) pocainta este o porunca, nu numai indemnare. Dar prin puterea-I Divina ne biruim pe noi insine, caci despartiti de Domnul Iisus nu putem face decat pacate. Spuneti daca poate face ceva fara nasterea din nou, ca un om lacom sa dea avutul sau saracilor? Un indatinat in poftele lumii sa le paraseasca? Un iubitor de sine sa se desparta de moda lumii? Un zgarcit sa faca milostenii? Cum ai spune unui elefant sa zboare sau leului flamand sa crute prada ce i-a iesit la sort, sa manance salata sau spanac. Omul, de la sine, cu puterile-i proprii, nu poate sa faca nimic bun. Fara ajutorul Domnului, omul nu se poate indrepta. Cu ajutorul Lui, toate sunt cu putinta (cf. In 3, 7).

Prin ajutorul Lui, omul pocait, sincer de mantuirea lui, se afla in deplina siguranta, caci predandu-se fara rezerve, se afla sub puterea ocrotitoare a Harului Divin, care il izoleaza si il distanteaza de puterile intunericului si de zonele-i de atractie.

Chemandu-L in viata noastra, cu vointa noastra, Dom-nul rastoarna mesele camatarilor, lovind cu...