Iubitii mei, in Numele Domnului Iisus Hristos va rog: priviti spre Crucea insangerata a Mantuitorului. Priviti! Numai singura Crucea Domnului ne poate mantui. Jertfa si Crucea Domnului ne poate mantui sufletele noastre. Atunci cand vom cadea zdrobiti la picioarele Lui, dupa ce vom fi ascultat Cuvantul Evangheliei Lui si dupa ce, recunoscandu-ne [pacatele], vom intra []Iubitii mei, in Numele Domnului Iisus Hristos va rog: priviti spre Crucea insangerata a Mantuitorului. Priviti! Numai singura Crucea Domnului ne poate mantui. Jertfa si Crucea Domnului ne poate mantui sufletele noastre. Atunci cand vom cadea zdrobiti la picioarele Lui, dupa ce vom fi ascultat Cuvantul Evangheliei Lui si dupa ce, recunoscandu-ne [pacatele], vom intra in taina stabilita de veacuri in Biserica noastra, in Taina Pocaintei, in Taina Marturisirii, de-abia atunci, cazuti la picioarele Mantuitorului, strigand din adancul inimii ca cel mai bolnav om de pe fata pamantului dupa doctor (asa sa strigam catre Mantuitorul), atunci El va veni si-ti va zice: Iarta-ti-se pacatele tale . Sa cugetam fiecare la noi insine.

Am simtit momentul iertarii lui Hristos atunci. Daca Hristos S-a apropiat de noi cu atata bunatate, si noi sa-L ascultam si sa-L urmam pana la sfarsitul pribegiei noastre pe pamantul acesta.

Dragii mei, eu n-am cuvinte alese sa va spun. Mantuitorul Iisus Hristos, Cel care a murit pentru noi, ne poate trezi si ne poate inviora sufletele noastre; pentru ca Imparatia Lui nu sta in vorbire, ci in putere. Daca vom lasa puterea lui Dumnezeu, puterea harului Sau sa lucreze in inima noastra, facand un singur lucru: sa ne plecam, sa ne smerim asa cum ne-a invatat Domnul: Veniti la Mine si invatati de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima, si veti gasi odihna pentru sufletele voastre , vom afla har. Dumnezeu celor smeriti le da harul Sau. Aceasta ne trebuie, socotesc, cel mai mult: sa ne smerim, sa invatam de la Mantuitorul Iisus Hristos sa ne smerim si sa nu mai zicem niciodata ca fariseul: Doamne, eu sunt bun, eu nu sunt ca celalalt . Ci totdeauna sa zicem: Doamne, fie- i mila de mine pacatosul si iarta-ma pe mine . () Caci prin mila lui Dumnezeu, prin Harul lui Dumnezeu suntem mantuiti. i mila, si Harul lui Dumnezeu se dau celor ce sunt smeriti, ce se pot pleca si-si pot marturisi pacatul lor inaintea lui Dumnezeu.

Spunea regele si imparatul, si psalmistul David de demult: Cata vreme am tacut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate, ca mana Ta apasa zi si noapte asupra mea . Asa a fost pana cand si-a marturisit pacatul si n-a ascuns nici una din faradelegi. Asa este si cu noi.

Dragii mei, vom pleca din lume. Iata cum mosii nostri si stramosii, si parintii odihnesc aici. Mai avem asa de putin si vom pleca si noi de-aici. Suntem noi pregatiti pentru cer, pentru Imparatia lui Dumnezeu cea binecuvantata pe care o cantam? Daca nu suntem, sa ne...