1. O, frate lucrator al Domnului, pastor al Bisericii, trimis al lui Hristos, ce bine este atunci si de tine si de toti cei ce te asculta, cand tu umbli calauzit de Duhul Sfant, cand vorbesti ce-ti da Duhul Sfant, cand mergi unde te trimite El si lucrezi potrivit cu voia Lui! Ce binecuvantare []1. O, frate lucrator al Domnului, pastor al Bisericii, trimis al lui Hristos, ce bine este atunci si de tine si de toti cei ce te asculta, cand tu umbli calauzit de Duhul Sfant,cand vorbesti ce-ti da Duhul Sfant,cand mergi unde te trimite El si lucrezi potrivit cu voia Lui!Ce binecuvantare se revarsa acolo, ce caldura cuprinde sufletele si ce roade minunate raman in urma ta!Dumnezeu sa te binecuvanteze pentru a fi mereu in Duhul si intr-o astfel de stare cereasca!2. Tot ce dai atunci cu mana ta, ce scoti din inima ta, ce canti cu graiul tau sau cu harfa ta va fi inspirat, vibrant, viu, dulce si fericit, caci asa sunt cele pe care le da Duhul Sfant. i multimea va vedea aceasta si-L va primi pe Hristos cu putere, cu graba, cu bucurie, cu adevarat.3. Nu te ridica la vorbire daca nu ai un puternic indemn din partea Duhului Sfant si o aprinsa lumina de la El.

Caci atunci predicuta ta va fi searbada, cantarea ta, uscata si roada lor, moarta.

Ci umple-te mai intai de Duhul Sfant prin rugaciune, prin meditatie, prin smerenie, si numai apoi spune, si atunci canta.

O, ce minunate lucruri iti va da Domnul tie atunci si prin tine altora! i ce bine ar fi daca in adunarea Domnului ar fi numai astfel de stari in Duhul,si ale celor ce dau, si ale celor ce primesc!4. Ce minunata este intotdeauna impreuna-lucrarea dintre Dumnezeu si trimisii Lui!Dintre Hristos si ucenicii Sai!Dintre Duhul Sfant si uneltele Sale!Din aceasta impreuna-lucrare ies totdeauna roade minunate si oameni minunati.

Izvorul unei lucrari a Duhului Sfant este totdeauna limpede, viu si puternic. i orice lucrare a Duhului Sfant atata vreme este limpede, puternica si vie, cata vreme ea se pastreaza si ramane in curatie.5. O lucrare a Duhului Sfant este aceea care iese dintr-un vuiet de Sus, si nu dintr-o publicitate de jos.

Care iese aprinsa de focul Duhului Sfant, si nu de focul ambitiilor, al laudelor si al certurilor de partide hraparete si necinstite.

Care are roadele ceresti ale Duhului si naste suflete si adunari care isi dau toate silintele sa umble si sa lucreze in sfintenie,dupa cum Sfant este si Duhul Cel care le-a nascut de Sus.6. i dupa cum Unul este Duhul si Unul este Adevarul, tot asa una este si lucrarea Sa adevarata in toate timpurile, in toate veacurile si in toate popoarele. i toti cei care fac parte din aceasta Unica Lucrare a Duhului Sfant sunt pretutindeni la fel si sunt totdeauna asemanatori si intre ei.

Din orice limba, din orice confesiune, din orice rasa si din orice culoare ar face ei parte.7. Dar dupa cum vrajmasul satan a cautat sa-L imite pe Tatal, pornind de la porunca Lui, dar dand o alta directie si interpretare acestei porunci pentru a nimici Lucrarea Tatalui si dupa cum Antihrist a cautat sa-L imite pe Hristos, rastalmaciundu-I invatatura si degradandu-I Evanghelia pentru a zadarnici Lucrarea Fiului ,tot asa duhurile falselor adevaruri cauta sa-L imite acum pe Duhul Sfant, denaturandu-I Lucrarea si falsifi candu-I darurile.

Pentru a batjocori Sfintenia Sa, a degrada Lucrarea Sa si a impotmoli in mlastina falimentului deznadajduit toata osteneala slavita spre mantuirea si reintegrarea noastra in Dumnezeu.8. De aceea trebuie sa fim cu ochii sufletului nostru deschisi si cu toate partile inimii noastre treze.

Daca trupeste avem un singur vrajmas, moartea, care lucreaza prin pacat, apoi sufleteste avem o mie de vrajmasi care lucreaza in toate chipurile, pentru a nimici vesnicia noastra.9. Daca Duhul Sfant are un sigur fel de a lucra, duhurile diavolului au o mie de feluri. i daca Adevarul curat al lui Hristos este Unul, a de varurile false ale lui Antihrist sunt o mie.

Caci imitatorul este atat de siret, uzurpatorul este atat de incapatanat si nelegiuitul este atat de inrait, incat nu se da la o parte de la orice. i nu nesocoteste nimic pentru a-si ajunge scopul lui ucigas impotriva semintiei lui Hristos. i a randuielii Duhului Sfant.10. Limba Duhului Sfant este una si aceeasi pentru toti oamenii din toate partile lumii.

Cine are urechi sa auda ce zice Bisericilor Duhul, acela intelege aceasta limba, din orice nationalitate pamanteasca ar face el parte.

In Ziua Pogorarii Duhului Sfant s-a facut minunea intelegerii in felurite limbi a aceluiasi Cuvant.

Aceasta este totdeauna minunea pe care o face vorbirea Duhului, fiindca nu apostolii vorbeau, ci Duhul, iar El cunostea limba fiecaruia si ii traducea adevarul pe limba pe care il putea intelege el, fiecare.

Sa-L rugam totdeauna pe Duhul Sfant sa vorbeasca El prin noi si sa nu-L impiedicam in lucrarea Sa. A tunci totdeauna ascultatorii Lui vor veni la Hristos.11. Avandu-L pe Hristos intelepciunea lui Dumnezeu ca intelepciune a noastra, atunci nu numai ca noi vom vorbi cuvintele lui Dumnezeusi vom avea gandurile Lui,...