In vremea aceea, luand Iisus pe cei doisprezece invatacei, a inceput a le spune lor cele ce erau sa I se intample Lui: Iata, ne suim in Ierusalim si Fiul Omului Se va da arhiereilor si carturarilor si-L vor judeca pe El spre moarte si-L vor da pe El neamurilor. i-L vor batjocori pe El, []In vremea aceea, luand Iisus pe cei doisprezece invatacei, a inceput a le spune lor cele ce erau sa I se intample Lui: Iata, ne suim in Ierusalim si Fiul Omului Se va da arhiereilor si carturarilor si-L vor judeca pe El spre moarte si-L vor da pe El neamurilor. i-L vor batjocori pe El, si-L vor bate pe El, si-L vor scuipa pe El, si-L vor omori pe El, si a treia zi va invia . i au venit la El Iacov si Ioan, fiii lui Zevedei, zicand: Da-ne noua ca sa sedem unul de-a dreapta Ta si unul de-a stanga Ta, intru slava Ta . Iar Iisus le-a zis lor: Nu stiti ce cereti. Puteti sa beti paharul pe care Eu il beau? i cu botezul cu care Eu ma botez sa va botezati? Iar ei au zis Lui: Putem . Iar Iisus a zis lor: Paharul pe care Eu il voi bea, cu adevarat il veti bea si cu botezul cu care Eu Ma botez, va veti boteza; iar a sedea de-a dreapta Mea si de-a stanga Mea, nu este al Meu a da, ci se va da celor pentru care s-a gatit . i auzind cei zece au inceput a se mania pe Iacov si pe Ioan. Iar Iisus, chemandu-i pe dansii la Sine, le-a zis lor: titi ca cei carora li se pare ca sunt incepatori ai neamurilor, le stapanesc pe ele si cei mai mari ai lor le domnesc pe dansele. Iar intre voi nu trebuie sa fie asa Care va vrea sa fie mai mare intre voi sa fie voua sluga. i care va vrea sa fie intre voi intai sa fie tuturor sluga, pentru ca si Fiul Omului n-a venit ca sa I se slujeasca Lui, ci ca sa slujeasca El si sa- i dea sufletul Sau rascumparare pentru multi . (Marcu 10, 32-45)Dupa cum vedeti din evanghelie, Iisus vorbea apostolilor Sai despre patimile si moartea Sa, dupa care vor urma insa si invierea si preamarirea Sa. Dar unii dintre apostoli nu se puteau desprinde de credinta pe care o avea poporul evreu, ca Iisus va infaptui o imparatie lumeasca. Gandul acestei imparatii mari si puternice a trezit in cei doi apostoli mandria sa ceara locuri de frunte in aceasta imparatie. Fata cu mandria lor, Iisus pune smerenia, invatandu-i ca Imparatia Lui va fi Imparatia smereniei, unde cel mare va trebui sa fie sluga tuturor.

Se vede si in evanghelia aceasta ce ispita grozava este ispita trufiei. Ani de zile petrecusera apostolii in jurul Domnului si totusi mai traia in ei rasadul cel blestemat al trufiei.

Despre Imparatia lui Dumnezeu Iisus a vorbit de multe ori si in multe chipuri. Inaintea lui Pilat, Iisus a zis: Imparatia Mea nu este din lumea aceasta (Ioan 18, 36). Catre apostoli a zis odata:...