Ucenicii au plecat propovaduind pocainta. Scoteau multi draci, ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau (cf. Mc 6, 12-13). Dupa o noapte de rugaciune, Iisus a chemat pe ucenicii Sai, a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit Apostoli, instituind sau asezand Taina Preotiei (cf. Lc 6, 12-16). Marturii i pentru ca []Ucenicii au plecat propovaduind pocainta. Scoteau multi draci, ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau (cf. Mc 6, 12-13).

Dupa o noapte de rugaciune, Iisus a chemat pe ucenicii Sai, a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit Apostoli, instituind sau asezand Taina Preotiei (cf. Lc 6, 12-16). Marturii i pentru ca tu ai trecut cu vederea cunoasterea Domnului, Eu te voi da la o parte din preotia Mea (cf. Osea 4, 6).

Sufletul preotului trebuie sa fie mai curat decat razele soarelui, pentru ca Duhul Sfant niciodata sa nu-l lase nelo-cuit (Sf. Ioan Gura de Aur).

Sarguieste-te sa ramai nepatat in treapta in care ai fost chemat, prin toata vartutea si curatia (Teognost al Constan-tinopolului).

Mare Taina si demnitate este preotia, caci preotilor li s-a dat har ce nu s-a ingaduit ingerilor (Thomas de Kempis Imitatio Christi , pg 282).

Mai multe sunt furtunile ce zguduie sufletul preotului decat valurile ce zbuciuma marea (Sf Ioan Gura de Aur).

O, infricosata Taina a Preotiei! Inalta si sfanta, cinstita si neprihanita pe care Hristos, dupa ce a venit, celor nevrednici o a daruit. Cad si ma rog cu lacrimi si cu suspine, ca sa privim ca intr-o oglinda la comoara aceasta a preotiei, prin care lumea s-a mantuit si zidirea s-a luminat (Sf. Efrem Sirul).

Preotia este o lucrare din lucrarea lui Hristos, chemare din chemarea lui Hristos (Prof. Teodor M. P.).

Timp de pregatire si har / Cornel Rusu. Sibiu : Oastea Domnului, 2011