Unul dintre cei mai respectati duhovnici ortodocsi a cerut autoritatilor elene sa deschida bisericile si sa nu prigoneasca credinciosii. In legatura cu carantina severa din Grecia, unul dintre cei mai respectati duhovnici din lumea ortodoxa, staretul manastirii Sfantul Apostol Pavel de pe Muntele Athos Arhimandritul Parfenie (Murelatos) s-a adresat satre autoritati cu un apel sa []Unul dintre cei mai respectati duhovnici ortodocsi a cerut autoritatilor elene sa deschida bisericile si sa nu prigoneasca credinciosii.

In legatura cu carantina severa din Grecia, unul dintre cei mai respectati duhovnici din lumea ortodoxa, staretul manastirii Sfantul Apostol Pavel de pe Muntele Athos Arhimandritul Parfenie (Murelatos) s-a adresat satre autoritati cu un apel sa se deschida bisericile si sa nu-i impiedice pe crestini sa se roage pentru izbavirea de coronavirus. Canalul Targrad TV a publicat inregistrarea video a mesajului Arhimandritului Parfenie.

Staretul ortodox le-a amintit autoritatilor ca se afla in manastirea Sfantul Apostol Pavel din 1954 pana in zilele noastre. El a spus ca pentru prima data in tot acest timp, calugarii de pe Athos au sarbatorit Pastele singuri, desi de la 100 pana la 200 de pelerini au sarbatorit intotdeauna Invierea lui Hristos impreuna cu ei si pana la 5 000 de pelerini din intreaga lume veneau pe Athos. Acum, Sarbatoarea sarbatorilor a fost celebrata de calugarii athoniti doar cu cativa muncitori care au acces constant la Muntele Athos.

Vorbesc despre asta si ma doare sufletul. Sunt trist pentru ca inainte cu noi erau credinciosii, mangaierea noastra, si sarbatoream impreuna Pastele, Luminata Inviere, si impreuna ziceam: Hristos a inviat! si simteam bucurie , a spus Arhimandritul Parfenie.

Potrivit parintelui staret, Dumnezeu a trimis o incercare pentru a-i trezi pe toti cei care au...