Un cuvant al fratelui Traian Dorz la inmormantarea mamei sale 24 noiembrie 1980 Preaiubitii mei frati si surori, scumpii nostri vecini, rudenii, cunoscuti si prieteni! Dupa tot ceea ce, in serile de priveghere si acum, la slujba aceasta si la rugaciunea aceasta de pomenire si de despartire de mama, ati auzit frumos, vrednic de []Un cuvant al fratelui Traian Dorz la inmormantarea mamei sale 24 noiembrie 1980Preaiubitii mei frati si surori, scumpii nostri vecini, rudenii, cunoscuti si prieteni! Dupa tot ceea ce, in serile de priveghere si acum, la slujba aceasta si la rugaciunea aceasta de pomenire si de despartire de mama, ati auzit frumos, vrednic de crezut, de primit si de urmat, va rugam din toata inima sa puneti la inima toti cei care ati auzit acest Sfant Cuvant al lui Dumnezeu si sfintele indemnuri care vi s-au dat pentru cea mai scumpa comoara pe care o are un om pe pamant: sufletul lui, mantuirea lui, Dumnezeul lui, viata lui vesnica. Puneti la inima tot ce-ati auzit. Nu doresc sa mai adaug la tot ce-am spus in atatea randuri in aceste zile decat multumirea mea adanca si recunoscatoare fata de dumneavoastra, fata de fiecare, pentru toata dragostea si ajutorul pe care ni l-ati dat in toate privintele. Pentru ajutorul cu mainile, pentru ajutorul cu rugaciunile, pentru ajutorul cu lacrimile, cu dragostea pe care v-am simtit-o calda, curata, apropiata de noi, a tuturor.

Din toata inima va multumim si-L rugam pe bunul Dumnezeu sa va rasplateasca. i, cand si dumneavoastra veti ajunge in starea ca veti avea nevoie de mangaiere si de ajutor, Dumnezeu sa va pregateasca suflete care sa va fie aproape. Pentru ca adevarata dragoste si adevaratul prieten, si-adevaratul frate se cunoaste atunci cand ajungi la necaz si ai nevoie de-o mana de ajutor, de-o lacrima sincera si de-un cuvant apropiat si prietenos.

As dori sa va rog sa pastrati si mai departe in inima dragostea de Dumnezeu si ascultarea de Cuvantul Sau, la care ati fost indemnati si prin cuvantarile, si prin rugaciunile, si prin cantarile care s-au spus aici in aceasta clipa. i-acum, inca o data, si pentru dragostea pe care ne-ati aratat-o, din toata inima va multumim. Indeosebi bunilor nostri vecini si vecine, frati si surori care ne-au ajutat ramanand langa noi in toate zilele si noptile acestea. Inca o data Il rugam pe Dumnezeu sa va rasplateasca El Insusi mai mult decat putem cere sau gandi noi, si...