In vremile Bibliei, cand se stricau purtarile oamenilor, se ridicau prooroci trimisi de la Dumnezeu, care strigau oamenilor sa se lase de rautati! Glasul proorocilor trebuie sa se auda si azi. Sa-i ascultam pe cei din Biblie, caci ei au grait catre toti oamenii din toate timpurile. Ei ne graiesc si noua si vremilor noastre. []In vremile Bibliei, cand se stricau purtarile oamenilor, se ridicau prooroci trimisi de la Dumnezeu, care strigau oamenilor sa se lase de rautati! Glasul proorocilor trebuie sa se auda si azi.

Sa-i ascultam pe cei din Biblie, caci ei au grait catre toti oamenii din toate timpurile. Ei ne graiesc si noua si vremilor noastre. O, cum se potrivesc proorociile proorocilor la vremile si la oamenii de acum. Sunt parca proorocii anume scrise pentru noi si pentru vremile noastre.

Asa zice Domnul: Ma voi judeca cu voi si cu copiii vostri pentru ca ati pangarit pamantul Meu si mostenirea ati pus-o intru uraciune (Ier. 2, 7 si 9).

Toti sunt niste preacurvari, au limba mincinoasa si merg din rautate in rautate Se insala frate pe frate si tot prietenul umbla cu viclesug Se insala unii pe altii, isi deprind limba sa minta si se trudesc sa faca rau Camata peste camata si viclesug peste viclesug i sa nu i pedepsesc Eu pentru aceste lucruri? zice Domnul (Ier. 9, 2-9).

De la cel mic, pana la cel mare, sunt lacomi de castig; de...