Stramosii nostri latini aveau zicatoarea: Homo hominis lupus, adica: un om fata de un alt om este lup. Asa e in zilele noastre. Un fel de lupi grozavi sunt si oamenii de azi. Stau oamenii sa se sfasie unii pe altii de ura. Nu cauta alt ceva decat sa-si faca rau unul altuia (Daniel 11, 27). []Stramosii nostri latini aveau zicatoarea: Homo hominis lupus, adica: un om fata de un alt om este lup. Asa e in zilele noastre. Un fel de lupi grozavi sunt si oamenii de azi. Stau oamenii sa se sfasie unii pe altii de ura. Nu cauta alt ceva decat sa-si faca rau unul altuia (Daniel 11, 27). Mie luseii Domnului parca au devenit niste lupi fiorosi.

O lacomie nebuna dupa castiguri si bani fara munca a omorat mila dintre oameni. Camatarii de azi, cei care iau pielea de pe oameni cu camete de 30-40 %, nu sunt oare niste lupi rapitori, ce jupoaie pielea de pe oameni si carnea de pe oasele lor? (Miheia 3, 2). Lupii isi fac de cap. Fiecare iubeste mita si umbla dupa plata (Isaia 1, 23). Pe vaduva si pe sarac l-au omorat (Ps. 96).

E plina lumea de oameni ai caror dinti sunt niste sabii si ale caror masele niste cutite, ca sa-i manance pe cei saraci si lipsiti (Pilde 30, 14). Fiecare jefuieste in dreapta si ramane flamand, mananca in stanga si nu se satura (Isaia 9, 20).

Parintele Iosif Trifa, din volumul Traim vremuri biblice