Am 55 de ani de preotie si o zi mai fericita ca aceasta n-am avut . Din biruintele de la frontul din Studina Romanati. 150 de ostasi noi Cucernice Parinte Trifa, Cu prilejul adunarii de la Maglavit, cand s-a vestit minunea de la Golgota, un om s-a apropiat de noi si ne-a rugat sa-l cercetam [] Am 55 de ani de preotie si o zi mai fericita ca aceasta n-am avut . Din biruintele de la frontul din Studina Romanati. 150 de ostasi noiCucernice Parinte Trifa,Cu prilejul adunarii de la Maglavit, cand s-a vestit minunea de la Golgota, un om s-a apropiat de noi si ne-a rugat sa-l cercetam in sat la el, abonandu-se si la foaia Isus Biruitorul . Ajunsi acasa, am primit o scrisoare stropita cu lacrimi, in care ne chema la el.

In ziua Inaltarii Sf. Cruci, am plecat spre com. Farcas, sa-l cercetam. Dupa o cale de 30 km am ajuns in sat. Cinci frati ne-am prezentat parintelui din localitate, sa-l rugam sa ne dea voie sa facem adunare. Era un parinte batran 78 de ani.

Cum ne-a vazut, s-a repezit la noi: Ce e cu voi? Ce vreti in satul meu? Suntem, parinte, din Oastea Domnului si am venit sa vestim pe Iisus Ce Oastea Domnului? Eu n-am nevoie de Oaste in sat la mine. N-am sa las nici un om sa intre in OasteAm rabdat, tacuti,...