Evanghelia propovaduita de Parintele Iosif, prin toata credinta si trairea Lui, era de o curatie si de o valoare ca aceea a Sfintilor Apostoli, a Sfintilor Parinti, a Sfintilor Martiri si Mucenici din vremile de aur ale crestinismului. Dupa cum spune Sf. Ap. Petru catre cei care au capatat o credinta de acelasi pret cu a noastra, prin []Evanghelia propovaduita de Parintele Iosif, prin toata credinta si trairea Lui, era de o curatie si de o valoare ca aceea a Sfintilor Apostoli, a Sfintilor Parinti, a Sfintilor Martiri si Mucenici din vremile de aur ale crestinismului. Dupa cum spune Sf. Ap. Petru catre cei care au capatat o credinta de acelasi pret cu a noastra, prin dreptatea Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos (II Petru 1, 1).

Iar lucrul acesta era dovedit de aceleasi roade care insoteau atunci Evanghelia si marturisirea facuta de ei. Era dovedit de minunile de convertire, de invierile din moartea pacatului, de vindecarile de bolile patimilor, de innoirile si transformarile facute de Duhul Sfant in viata celor care veneau in Oaste acum.

Asemenea acelora de atunci din Faptele si Epistolele Sfintilor Apostoli!O, inca o data: ce fericit ar fi fost viitorul poporului nostru, daca cei raspunzatori de soarta lui si a Bisericii ar fi inteles atunci glasul Domnului! i daca ar fi sarit cu totii sa ajute la implinirea fericita a planului lui Dumnezeu cu noi si pentru noi, prin Lucrarea aceasta minunata.

Privind la acest miraculos inceput, oricine isi poate usor inchipui la ce rezultat fericit s-ar fi ajuns curand, daca acei care aveau raspunderea si puterea in tara si in Biserica ar fi inteles marea valoare si slavitul scop al acestei Lucrari duhovnicesti pentru poporul nostru si pentru inca cine stie cate alte popoare si generatii.

Biblia si credinta cea vie si luptatoare ne-ar fi adus curand intr-o stare din care toate problemele, chiar si cele economice, nationale si politice nu numai cele confesionale ar fi fost rezolvate in chip fericit si definitiv.

Istoria si viata noastra ar fi luat un alt curs. Poate am fi fost feriti chiar si de ororile si de nenorocirile celui de-al II-lea Razboi Mondial ce a trecut si peste noi atat de cumplit, ca si de urmarile lui de mai tarziu. Pentru ca alta ar fi fost atunci cumintenia conducatorilor si alta ar fi fost calea prin care s-ar fi cautat rezolvarea, dupa voia lui Dumnezeu, a problemelor nerezolvate ce au dus la conflictul nimicitor de vieti si de bunuri de neinlocuit. i in alt fel ar fi fost chiar si interventia Divina in cursul istoriei noastre.

Acesta este adevarul!Pana la cea din urma clipa a graiului meu, vorbit si scris, doresc si eu sa strig tuturor celor prezenti si viitori din aceasta Lucrare Sfanta: Priviti spre Evanghelia inceputului ei!Priviti adanc si priviti cutremurati, de ce slavita...