Nevoia de mantuire e grabnica. Cel ce a spus: Astazi! doreste sa imbie mantuirea oricui aude vestea Evangheliei din gura unui ucenic al Lui. Duceti-va!, asta inseamna: nu asteptati sa vina oamenii la voi, ci mergeti voi la ei. Mergi tu insuti si cauta-i! Asa a facut si Domnul cand umbla din sat in sat []Nevoia de mantuire e grabnica. Cel ce a spus: Astazi! doreste sa imbie mantuirea oricui aude vestea Evangheliei din gura unui ucenic al Lui.

Duceti-va!, asta inseamna: nu asteptati sa vina oamenii la voi, ci mergeti voi la ei. Mergi tu insuti si cauta-i! Asa a facut si Domnul cand umbla din sat in sat si din oras in oras, propovaduind Evanghelia Imparatiei pe tot locul.

Un ucenic al Domnului nu poate fi un om linistit, nepasator si iubitor de tihna, atata vreme cat un miliard de pagani nu-l cunosc pe Hristos, iar, pe de alta parte, milioane de crestini au o viata nu tocmai departata de a acelora, din pricina nestiintei si a pacatului in care se gasesc.

Porunca pe care ucenicii Domnului Hristos au primit-o este: Mergeti! Lucrati! Vorbiti! Nu taceti!Ucenicii si Apostolii au ascultat porunca Domnului lor si au propovaduit pretutindeniDar azi?Ioan Marini, din vol. Ganduri crestine (vol. 2)