Sfanta Treime este suprema taina a existentei, care explica toate, sau fara de care nu se poate explica nimic. ( Pr. D.

Staniloae ) Sa-l simti pe semenul tau alaturi de tine, mereu prezent, si sa nu te intrebi niciodata: Cine este omul acesta? , ci sa-ti spui Nu este strain. Este fratele meu. Este Biserica [] Sfanta Treime este suprema taina a existentei, care explica toate, sau fara de care nu se poate explica nimic. ( Pr. D.

Staniloae ) Sa-l simti pe semenul tau alaturi de tine, mereu prezent, si sa nu te intrebi niciodata: Cine este omul acesta? , ci sa-ti spui Nu este strain. Este fratele meu. Este Biserica lui Hristos, ca si mine . ( Par. Calciu Dumitreasa ),,Va spun ca uneori Dumnezeu pe cei tineri ii ridica din trup devreme, ca sa nu greseasca, iar pe unii din batrani ii ingaduie si ii rabda sa traiasca mai mult ca sa se pocaiasca (Par. Paisie Olarul ),,Cel mai frumos si mai convingator discurs despre dragoste este imbratisarea! ( Pr. D.

Staniloae ) Timpul inseamna pentru Dumnezeu durata asteptarii intre bataia Sa la poarta sufletului nostru si momentul cand deschidem . ( Pr. D. Staniloae )Adu-ti aminte de greselile grele ale celor ce-au cazut odinioara, dar s-au intors de la ele printr-o hotarare sfanta si s-au pocait, iar dupa aceea, de cinstea de care s-au invrednicit ei.

Fa si tu asa ca si ei, ia curaj in pocainta ta, si vei avea cinste ca ei ( Sfantul Isaac Sirul )Nadejdea in Dumnezeu este cea mai mare asigurare a omului. Increderea in sine este vrajmasul nostru cel mai mare si mai rau, care ne arunca deodata si fara mila in aer, lasandu-ne nefericiti pe drumuri . (...