Sfantul Apostol Pavel pretuia nespus de mult acele case care au devenit ocrotitoare pentru credinciosi, si, ori de cate ori facea urari de sanatate, nu uita o imbratisare si pentru Bisericile din casele acelora ce s-au facut una in Domnul Iisus cu credinciosii si cu fratii, acoperind cu dragoste nevoile lor (cf. Col 4, 15). []Sfantul Apostol Pavel pretuia nespus de mult acele case care au devenit ocrotitoare pentru credinciosi, si, ori de cate ori facea urari de sanatate, nu uita o imbratisare si pentru Bisericile din casele acelora ce s-au facut una in Domnul Iisus cu credinciosii si cu fratii, acoperind cu dragoste nevoile lor (cf. Col 4, 15). Cat de mult iubea el acele case-biserici! Cu cata iubire ne adevereste ca Aquila si Priscila si-au pus grumazul lor pentru viata lui (cf. Rom 16, 3-4). Iar versetul 5, si Biserica din casa lor ne face sa intelegem cunoasterea si predarea lor adanca, fara de rezerve, Domnului Iisus Hristos si slujbei Sale, punand totul la picioarele Apostolilor: casele, avutul si raspunderea; mai ales ca traiau vremurile de restriste, cand se declansau tot felul de prigoane impotriva crestinismului.

Iata-l pe Gaius, gazda Sfantului Pavel si a toata Biserica. Era atasat cu tot ce avea Bisericii si lui Hristos-Domnul (v. 23; Flm 2). In acest capitol sunt insiruite multe nume, ca: Febe (Fivi) si Maria care s-au ostenit mult. Nadejdea si bucuria Sf. Ap. Pavel pentru aceste suflete se bizuia pe: ascultare cunoscuta de toti; intelepciune spre bine; nevinovatie la rau, curatie si sfintenie.

Numele unora sunt foarte cunoscute in Biblie si se repeta mereu, aproape in toate epistolele pauline (cf. I Cor 16, 19; etc.). Dar cand se va citi cartea neamurilor, sus in ceruri, ce se va spune oare despre noi si felul in care am administrat bunurile si casele noastre? Ce vom raspunde atunci?In Sfanta Scriptura, mai gasim si expresia de casa mea . Zice Domnul: Intoarceti-va la Mine si Ma voi intoarce si Eu la voi zice Domnul Ostirilor (cf. Mal 3, 5-10). In aceasta carte a Bibliei, ca si in altele, poporul lui Dumnezeu poarta numele de casa a lui Dumnezeu .

Cinsteste pe Domnul cu averile tale si cu cele dintai roade din venitul tau. Caci atunci granele iti vor fi pline de belsug si teascurile tale vor geme de must (cf. Pilde 3, 9).

Ezechia a poruncit sa se construiasca in Casa Domnului camari (cf. II Cr 31, 11); camarile Casei Dumnezeului nostru (cf. Neem 10, 38). Preotul elemia, carturarul adoc, Pedaia, un levit impreuna cu altii, pentru ca le mergea numele ca sunt credinciosi, au fost insarcinati sa faca impartirile cuvenite...