Scriptura sfanta ne spune ca Mantuitorul, venind in fata unui om zdrobit de suferinta (In 5, 5-6), la intrebarea pusa lui de Domnul, cel necajit a raspuns: Doamne, OM nu am. Am ne voie de un om. i atunci sufe rinta nu va mai fi . Aceasta era situatia noastra a ostasilor. De la ianuarie anul c., o []Scriptura sfanta ne spune ca Mantuitorul, venind in fata unui om zdrobit de suferinta (In 5, 5-6), la intrebarea pusa lui de Domnul, cel necajit a raspuns: Doamne, OM nu am. Am ne voie de un om. i atunci sufe rinta nu va mai fi .

Aceasta era situatia noastra a ostasilor. De la ianuarie anul c., o grea suferinta a cazut asupra noastra a tuturor si mai ales asupra mult iubitului nostru Pa rinte Iosif Trifa.12 ani s-a jertfit pana la san ge pentru Domnul, pentru Biserica si neamul sau. Iar acuma, ca drept multumire, a fost alun gat, barfit si prigonit ca cel din urma facator de rele!In aceasta grea situatie, Dum nezeu, Care vede toate si nu la sa niciodata pe copiii Sai, a pri vit la nedreptatea ce se face umilului sau serv prigonit si ne-a trimis omul care sa ne apere si sa ne asigure libertatea de a grai.

Lacrimile ostasilor din intrea ga tara si genunchii plecati ai Parintele Iosif, care zi si noapte a stat in rugaciune cu Psaltirea in mana, au fost vazute de Dom nul, care ne-a si trimis pe dl. deputat Nicolae Lupu, fost minis tru. D-sa ne-a luat apararea cu multa dragoste si aleasa simtire crestineasca. Dl. doctor N. Lupu este bine cunoscut in toata tara ca un aparator darz al cauze lor mari si drepte si ca un apa rator al celor napastuiti.

Va multumim din adancul inimii, in Numele Scumpului nostru Mantuitor, si din acest loc, dl. dr. N. Lupu, si va faga duim ca in tot locul si intot deauna va vom inconjura cu iu birea noastra plina de recunos tinta.

Ati aparat un om nedrepta tit, o cauza mare si sfanta a neamului si a Bisericii neamu lui.

Ati inlesnit vestirea Evanghe liei, pentru care fapt Domnul mult va va rasplati.

Ati linistit peste 100.000 de suflete turburate care asteptau cu sete mare si nerabdare foaia Isus Biruitorul , oprita...