1. Dintr-o iubire neobisnuita, un suflet iubitor de Hristos va si face lucruri neobisnuite pentru El. Dar neobisnuite vor fi nu numai unele fapte ale lui, din cand in cand, ci neobisnuit va fi intreg felul lui de a se purta. Tot ce va izvori zilnic din inima si din trairea unui astfel de suflet []1. Dintr-o iubire neobisnuita, un suflet iubitor de Hristos va si face lucruri neobisnuite pentru El.

Dar neobisnuite vor fi nu numai unele fapte ale lui, din cand in cand, ci neobisnuit va fi intreg felul lui de a se purta.

Tot ce va izvori zilnic din inima si din trairea unui astfel de suflet va fi neobisnuit.2. Toata trairea unui suflet scump lui Hristosva fi cu totul altfel decat trairea obisnuita a celorlalti oameni.

Chiar si felul in care saluta sau raspunde la salut este un alt fel decat al altora.

Chiar si din felul cum deschide sau cum inchide o usa poti vedea adesea cum este un om neobisnuit.3. Dar din felul cum umbla si vorbeste nu numai cu prietenii, ci mai ales cu strainii si cu dusmanii sai, se vede cel mai bine omul neobisnuit.

Caci trebuie neaparat sa se vada acel chip neobisnuit, dar ceresc,izvorat din dragostea si pilda lui Hristos, al robului Sau.4. Maria era aceea care a facut acel lucru neobisnuit pentru Iisus nu numai spre a-si arata respectul si recunostinta ei pentru Binefacatorul sau,ci si dovedindu-si incredintarea puternica pe care o avea ea despre Misiunea Mantuitoare a Domnului Iisus,cand El Se apropia de cutremuratoarea ei implinire.

Caci pe cand noi, toti oamenii, ne nastem ca sa traim,...