Cea de-a doua adunare mare a noastra, a fost la inaltimea celei din anul trecut. Cetatea Sibiului s a cutremurat in fata multimii ostasilor. Atat la Rasinari cat si la Sibiu am trait clipe marete, pe care nu le vom putea uita niciodata. Domnul sa fie laudat! Ceriul ne-a coplesit cu binecuvantari si cu mari bucurii. []Cea de-a doua adunare mare a noastra, a fost la inaltimea celei din anul trecut. Cetatea Sibiului s a cutremurat in fata multimii ostasilor. Atat la Rasinari cat si la Sibiu am trait clipe marete, pe care nu le vom putea uita niciodata. Domnul sa fie laudat! Ceriul ne-a coplesit cu binecuvantari si cu mari bucurii. In ochii tuturor ostasilor insa se putea citi tainuita durere ca parintele Iosif nu este in mijlocul nostru .- Iata cum a decurs serbarea:Cutremurati de Duhul sfant, care ne-a patruns in prasnicul Cincizecimii din anul trecut, si plini de dorinta de-a mai retrai zile de sar-batoare ca acelea, potrivit fagaduintei pe care am facut-o in anul trecut, ca praznicul Pogorarii Duhului sfant, sa fie praznicul Oastei Domnului, ne-am adunat si in acest an in orasul Sibiu, capitala Oastei. La glasul nostru de chemare, au alergat fratii ostasi din toate unghiurile tarii. De la Nistru si pana la Tisa, de la Dunare pana in Bucovina toate partile tarii noastre au raspuns apelul de la Sibiu. Cu toata vremea de criza fratii au alergat facand jertfe mari. Oastea Domnului pe intreaga tara a trecut cu succes cel de-al doilea examen al sau. De altfel acest examen trebuia sa-l facem, nu atat pentru noi, cat pentru vrajmasii nostrii cari in anul trecut s au napustit cu atata inversunare asupra miscarii noastre. Voiau s o distruga, dar cu atat mai falnica s a ridicat, pentru ca Oastea Domnului nu este lucrare omeneasca, ci rod al Duhului Sfant. Ca si in anul trecut, anul acesta, Oastea, a grait prin fapte! 2000 de suflete purtate de dorul sfant de-a fi fratii impreuna, au marturisit in acest an la Sibiu, ca Oastea Domnului este lucrarea Duhului sfant. 33 de judete, au avut reprezentanti In adunarea de la Sibiu.
Binecuvantarea ceriului.
Cu toti stim cat de ploioasa a fost primavara din anul acesta; aproape nu a trecut zi, in care sa nu fi plouat. Pana in Vinerea Rusaliilor, ceriul a fost acoperit de nouri grei si fruntile noastre asemenea erau ingandurate. In program aveam pelerinajul la Rasinari, distanta de 10 km. de Sibiu. Ce ne-am fi facut pe vreme ploioasa? Dar Domnul a avut mila de noi; Sambata norii au in- ceput a se imprastia, razele calde ale soarelui s au ivit, in inimile noastre s a facut senin. Doaua zile de soare plin au urmat. Zilele Rusaliilor, zilele Oastei. Slavit sa fie Domnul care ne-a binecuvantat.
Sosirea fratilor.
De Sambata dimineata, palcurile de frati au inceput sa soseasca. Sambata seara am iesit la gara unde asteptam pe fratii de la Bucuresti. Care nu ne-a fost surprinderea cand am vazut sutele de frati, cari au sosit cu cele doua trenuri de Copsa si Brasov. De la Bucuresti peste 20, in frunte cu iubitii nostrii frati Opri- sanu, Lascarov-Moldovanu, T n sescu, Paschia si altii. De la Iasi 5 frati, de la Chisinau par. Grosu impreuna cu fr. I. Miron; de la Brasov peste 70 de frati in frunte cu fr. I. Branzea, Dr. Suciu-Sibian si fr. R. R. Hagiu. S a format o lunga coloana de peste patru sute persoane cu 6 steaguri si in cantari am purces de la gara spre Academia Teologica unde urma sa avem adunare. Un popas s a facut in fata Librariei Oastei, iar de-acolo cu sufletul plin de bucurie ne-am dus in sala de adunare...