Voi nu mai sunteti ai vostri (I Cor 6, 19) Sunteti ai lui Hristos (I Cor 3, 23) Ai lui Hristos Este cu neputinta sa porti numele de crestin, fara sa fii la randul tau sub stapanirea lui Dumnezeu. Un crestin inseamna, daca indraznesc s-o spun, un om care nu mai este al lui insusi, []Voi nu mai sunteti ai vostri (I Cor 6, 19) Sunteti ai lui Hristos (I Cor 3, 23)Ai lui HristosEste cu neputinta sa porti numele de crestin, fara sa fii la randul tau sub stapanirea lui Dumnezeu. Un crestin inseamna, daca indraznesc s-o spun, un om care nu mai este al lui insusi, ci al lui Hristos, si, prin Hristos, al lui Dumnezeu. Voi nu mai sunteti ai vostri (I Cor 6, 19) Sunteti ai lui Hristos (I Cor 3, 23). Recunoasteti dar si recunoasteti in Iisus Hristos din toata inima, drepturile lui Dumnezeu asupra voastra; recunoasteti, ca in schimbul celor ce a facut El pentru voi, are dreptul sa va stapaneasca si ca voi ati pierdut dreptul sa fiti stapani pe voi. Dati-va deci lui Hristos si prin El lui Dumnezeu, ca sa va stapaneasca de acum incolo in intregime si ca Hristosul rastignit sa Se poata bucura in voi de rasplata suferintelor Lui.

Te-ai predat? Cum?E drept ca multi dintre noi s-au predat Lui. Dar cat de mult lasa de dorit la atatia, predarea aceasta. O predare de jumatate, n-ajunge nimic. In Imparatia lui Dumnezeu nu sunt jumatati de masuri. Dumnezeu a facut totul, a dat totul si vrea sa fim cu totul si in totul ai Lui. El nu primeste decat ori totul, ori nimic. Cand El cere: Fiule, da-mi inima ta (Prov 23, 26), intelege sa-I dam intreaga inima si nu numai o parte din ea.100 la sutaEl nu Se multumeste sa-I dam jumatate din inima noastra, jumatate din viata noastra, din timpul, dorintele si vointa noastra. El nu Se multumeste nici cu 80, nici cu 90 ori 99 la suta, fiindca acel 1 la suta nepredat, peste care ar stapani satana, strica totul. Putin rau, putin egoism (iubire de sine), putina iubire de lume, strica toata mireasma vietii din Dumnezeu. Nu stiti ca putin aluat dospeste toata plamadeala? (I Cor 5, 6).

Domnul Hristos nu poate sa stea sub acelasi acoperis cu cel rau si sa domneasca pe acelasi scaun cu vrajmasul. Ce intelegere poate fi intre Hristos si Belial? (II Cor 6, 15). Ar fi o nelegiuire sa si gandesti asemenea lucruri.

Domnul Hristos vrea sa fie singur stapan. De aceea, El cere o predare deplina. El cere totul. El cere 100 la suta viata noastra, slujba noastra, darurile noastre, avutia noastra si tot ce avem si pe noi insine, pentru ca sa ne izbaveasca de pacat, sa ne sfinteasca, sa controleze totul si sa putem folosi totul, nu dupa capriciile si voia noastra, ci dupa sfatul voii Sale. Altfel, daca suntem tot noi stapani si facem ce vrem, El va fi inlaturat si noi tot nefericiti vom fi. Numai un vas curatit poate fi folosit pentru orice lucrare buna (II Tim 2, 21).

Predare deplinaDragul meu, intelege ce ti se spune: fara o predare totala, deplina, nu poate fi nici pace, nici putere, nici fericire, nici slujire, nici binecuvantare adevarata. El a dat totul, S-a dat pe Sine Insusi pentru noi. i noi sa sovaim? Cand El ne-a iubit atat de mult, cand L-am vazut suferind si luptandu-Se cu moartea pentru noi, si murind in locul nostru, noi sa mai sovaim? Sau sa asteptam sa ne predam Lui cand suntem batrani, neputinciosi, bolnavi, cand El S-a dat in floarea varstei, la 33 de ani, fara cea mai mica sovaire? i noi sa mai asteptam, sa mai facem socoteli? Nemernici ce suntem! Cum poti sa fi asa o inima impietrita, care sa mai faca socotelile nepasarii, cand jertfa Lui striga cu glas de foc: Voi ati fost cumparati cu un pret Voi nu mai sunteti ai vostri, ci sunteti ai lui Hristos? Oh, in adevar, nu indraznesc sa merg mai departe, condeiul nu mai vrea sa mai scrie de socotelile si tocmelile omului, in fata acestui dar al lui Hristos! Plin de gelozie, ma razvratesc puternic si cer cu tarie celor ce vor citi aceste randuri sa se lase de socoteli, sa nu mai intarzie nici o clipa, ci acum, in clipa aceasta, sa se predea in totul lui Hristos, Mantuitorul sufletului lor. Acum, dragul meu, acum! Nu maine, scump suflet, nu maine, ci azi, in clipa cand citesti aceste randuri, acum. Nu face socoteli, nu te lua dupa simtiri, ci vino! Pe cel ce vine la Mine, nu-L voi da afara, a spus Mantuitorul (In 6, 37). Daca deci, frate, ai venit la El, adineaori, daca vii acum la El, E1 te primeste, te ia: esti al Lui.

Vino!Vino la Mantuitorul si, intr-o miscatoare stare de vorba cu EL, spuneti-I, va rog: Doamne, iata-ma! Recunosc ca trebuie sa ma dau ie, fiindca Tu Te-ai dat mie! Iata-ma cu intinaciunile mele, iata-ma cu ticalosiile mele de tot felul, cu caderile, cu rusinile mele, iata-ma cu voia mea sovaitoare, iata-ma cu inima mea rea, aspra, iubitoare de sine. Tu vrei sa ma iei asa cum sunt; nu- i este rusine de mine! Oh! Iti multumesc, Iti multumesc! Sunt al Tau! Al Tau la picioarele Crucii! Al Tau pe viata si pe moarte! Al Tau pentru vesnicie! Amin!Totul pentru ElIar daca Te-ai predat, ramai in bratele Lui, ramai hotarat si nu-ti mai trage darul inapoi. i nu sovai cand e vorba de a supune Lui tot ce ai: viata, planurile, banii si totul. Zgarcenia la crestin e un furt fata de Dumnezeu si o piatra de poticnire fata de lume. Toate rugaciunile noastre, particulare si in adunari, ar trebui sa se...