Acum sambata avem praznicul Sf. Prooroc Ilie. Viata si lucrarea Sf. Prooroc se afla in Biblie la cartea I Regi capitolele 17, 18 si 19. Multe minuni si invataturi sunt in viata acestui prooroc. Acolo e si vaduva din Sarepta Sidonului. Domnul il trimise pe Ilie sa-l hraneasca aceasta vaduva care n-avea decat un pumn []Acum sambata avem praznicul Sf. Prooroc Ilie. Viata si lucrarea Sf. Prooroc se afla in Biblie la cartea I Regi capitolele 17, 18 si 19. Multe minuni si invataturi sunt in viata acestui prooroc. Acolo e si vaduva din Sarepta Sidonului. Domnul il trimise pe Ilie sa-l hraneasca aceasta vaduva care n-avea decat un pumn de faina intr-o oala si putin untdelemn intr-un ulcior . Dar, prin minune, Domnul a sporit mereu faina si untdelemnul, asa ca multa vreme a avut ce sa manance ea si familia ei, si Ilie (I Regi 17, 9-16). i acolo este si minunea cu corbul ce l-a hranit pe Ilie langa paraul Cherit (I Regi 17, 6).

Domnul Dumnezeu Se ingrijeste si azi in chip minunat de copiii lui. Vaduva din Sarepta Sidonului traieste si azi. i traieste si corbul care l-a hranit pe Ilie. El zboara si azi cu ajutor pe tot locul pe unde un copil al lui Dumnezeu striga si cere ajutor.

Lumea de azi e plina de mizerii, de someri, de oameni flamanzi, pentru ca au disparut copiii lui Dumnezeu. Caci copiii lui Dumnezeu nu duc lipsa de nimic . Azi nu se mai umple ulciorul vaduvei din Sarepta si nu mai zboara corbul lui Ilie, pentru ca flamanzii de azi nu mai sunt copiii lui Dumnezeu, n-au nimic cu Tatal cel ceresc.

Pentru un copil al lui Dumnezeu, ulciorul se umple si azi si corbul zboara si azi. Mi-aduc aminte. In toamna anului 1932, luptam cu mari greutati financiare. Un cambiu de 20 mii lei ne batea la usa si n-aveam nici...