Oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant (2 Petru 1, 21). Biblia e o carte cereasc . Biblia a fost scris prin inspiratie de la Duhul Sfant. El este Scriitorul si Autorul ei. De aceea Biblia se poate citi numai cu ajutorul Duhului Sfant. Duhul Sfant este Dasc lul Cel mare al Bibliei. Nu []Oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant (2 Petru 1, 21).

Biblia e o carte cereasc . Biblia a fost scris prin inspiratie de la Duhul Sfant. El este Scriitorul si Autorul ei. De aceea Biblia se poate citi numai cu ajutorul Duhului Sfant. Duhul Sfant este Dasc lul Cel mare al Bibliei. Nu de la noi spunem acest lucru, ci il spune Sf. Hrisostom:In cercetarea Scripturilor, chiar dac nu avem nici un dasc l, Insusi St panul Cel de sus, intrand in inimile noastre, ne va lumina cugetul, va dezveli cele acoperite si va deveni Dasc lul nostru, celor care nu ttim intelepciunea, numai s voim a contribui cu cele ce se cer nou . C El Insusi zice: S nu chemati pe nimeni dasc l pe p mant, c Unul este Dasc lul vostru, Cel din ceruri. Deci cand noi lu m in man Cartea Duhului, incordandu-ne gandul si alungand de la noi orice idee omeneasc , vom face citirea cu toat evlavia, cu toat dragostea, cu toat b garea de seam , ca s putem fi condusi de Sfantul Duh in priceperea celor scrise si s tragem de aici un mare folos.

Cand cineva zicea Sundar Sing nu intelege un loc dintr-o carte oarecare, se adreseaz autorului. Tot asa, si cei ce vor s inteleag Biblia trebuie s se pun in leg tur cu Autorul ei, cu Duhul Sfant, si atunci vor intelege.

Duhul Sfant e si Duhul Adev rului. Acela v va pov tui la tot adev rul ( Ioan 16, 13 ) . Duhul Sfant este infailibil (nu poate gresi). Cand citesti Biblia cu ajutorul Duhului Sfant, atunci ai Duhul Adev rului si nu poti r t ci.

Noi zice un vestit predicator studiem un text biblic din toate laturile, insa ne ramane...