Batranii au nevoie de un apel telefonic de la noi cu mesajul ca suntem bine si mai au nevoie de niste cuvinte calde. Ei inteleg foarte bine ca avem o multime de lucruri de facut, ca avem propria noastra viata, ba mai mult, una pe care ei nu o inteleg. Avand in vedere ritmul nostru []Batranii au nevoie de un apel telefonic de la noi cu mesajul ca suntem bine si mai au nevoie de niste cuvinte calde. Ei inteleg foarte bine ca avem o multime de lucruri de facut, ca avem propria noastra viata, ba mai mult, una pe care ei nu o inteleg. Avand in vedere ritmul nostru de viata, este imposibil sa mentinem o comunicare deplina cu ei, asa cum o facem cu un coleg de lucru sau cu un coleg de clasa sau cu persoana iubita.

Batranii sunt altfel. Ei au ramas blocati in epoca lor. Pur si simplu dati-le caldura, ca sa stie ca au un fiu sau o fiica, care se gandeste la ei si care poate sa-i imbratiseze si sa-i ingroape, de asemenea. La urma urmei, parintilor le este frica sa ne deranjeze sau sa ne distraga cumva de la activitatile noastre.

E un lucru atat de urat cand vreo batranica sau vreun batranel ne scriu, cerandu-ne ajutorul. Nu refuzam sa-i ajutam, dar apare intrebarea:,,Copii aveti? . Da, dar sunt ocupati. Nu se poate sa-i incarcati pe copiii altora cu problemele voastre, iar pe ai vostri sa-i protejati de ele.

Parintele Andrei Tkacev / Batranetea varsta luminarii / traducere din limba rusa Doina Scrinciuc