Ce sunt talantii? Talantii erau in vechime valori foarte mari. Un talant de argint, pretuia cam 400 mii lei, iar un talant de aur cam 5 milioane lei, in banii de azi. Darurile, pe care le-am primit noi de la Dumnezeu, sunt daruri foarte mari, de aceea Domnul Iisus le numeste talanti. Astfel, viata, sanatatea, []Ce sunt talantii? Talantii erau in vechime valori foarte mari. Un talant de argint, pretuia cam 400 mii lei, iar un talant de aur cam 5 milioane lei, in banii de azi.

Darurile, pe care le-am primit noi de la Dumnezeu, sunt daruri foarte mari, de aceea Domnul Iisus le numeste talanti. Astfel, viata, sanatatea, averea, darul de a vorbi, de a canta, de a scrie etc., etc. sunt talanti, sunt bunuri venite de sus, toate le avem de la Dumnezeu. i El asteapta sa punem in slujba Lui tot ce avem si tot ce suntem.

Au castigat alti cinci si alti doi talanti. Cei ce au primit talanti, au fost datori sa-i puna in slujba Stapanului, castigand alti talanti cu ei. Ce trebuie sa castigam noi? Nu este decat un singur raspuns: trebuie sa castigam suflete pierdute.

Fiecare din noi este dator sa depuna toate talentele, toate darurile, toti talantii in slujba castigarii de suflete pentru Hristos. Aceasta e lucrarea cea mai mare la care suntem chemati fiecare din noi.

Rasplata va fi mare.

Cel cu un talant. Acesta e omul obisnuit, omul pe care-l intalnesti la tot pasul, care spune ca el n-are daruri si nu-i chemat in slujba Domnului. E omul ce traieste numai pentru sine, care foloseste ce are numai pentru sine, care foloseste ce are numai pentru interesele pamantului. El si-a ingropat talantul in pamant si n-a castigat nici un suflet pentru Hristos.

A folosi ce ai, a folosi...