Iubitii mei, in Apocalipsa, la Biserici, sunt sapte fagaduinte atat de minunate! Dar cate nu sunt? Caci sunt o mie si noua sute de fagaduinte, iubitii mei. i cea mai mare fagaduinta ar fi: sa fii copil al lui Dumnezeu si sa mostenesti viata vesnica si ar fi de-ajuns. Dar uite ce spune aici []Iubitii mei, in Apocalipsa, la Biserici, sunt sapte fagaduinte atat de minunate! Dar cate nu sunt? Caci sunt o mie si noua sute de fagaduinte, iubitii mei. i cea mai mare fagaduinta ar fi: sa fii copil al lui Dumnezeu si sa mostenesti viata vesnica si ar fi de-ajuns.

Dar uite ce spune aici in Apocalipsa: Cine are urechi, sa asculte ce zice Bisericilor Duhul: Celui ce va birui ii voi da sa manance din pomul vietii, care este in raiul lui Dumnezeu (Bisericii intai, Bisericii din Efes).

Celei de a doua Biserici: Cine are urechi sa asculte ce zice Bisericilor Duhul: Cel ce va birui nicidecum nu va fi vatamat de a doua moarte .

Bisericii din Pergam: Celui ce va birui ii voi da sa manance din mana ascunsa. i-i voi da o piatra alba si pe piatra aceasta este scris un nume nou, pe care nu-l stie nimeni, decat acela care-l primeste .

Bisericii din Tiatira: Celui ce va birui si celui ce va pazi pana la sfarsit lucrarile mele ii voi da stapanire peste neamuri. Le va carmui cu un toiag de fier si le va zdrobi ca pe niste vase de lut, cum am primit si Eu putere de la Tatal Meu. i-i voi da luceafarul de dimineata. Cine are urechi sa asculte ce zice Bisericilor Duhul .

Catre Biserica din Sardes: Cel ce va birui va fi astfel imbracat in haine albe, nu-i voi sterge nicidecum numele din cartea vietii si voi marturisi numele lui inaintea Tatalui Meu si inaintea ingerilor Sai . Cine are urechi sa asculte ce zice Bisericilor Duhul .

Catre Biserica din Filadelfia: Pe cel ce va birui il voi face un stalp in templul Dumnezeului Meu si nu va iesi afara din el. Voi scrie pe el Numele Dumnezeului Meu si numele cetatii Dumnezeului Meu, noul Ierusalim, care are sa se pogoare din cer, de la Dumnezeul Meu, si Numele Meu cel nou .

Iubitii mei, ce lucruri minunate!Ultima, Biserica din Laodicea: Celui ce va birui ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Sau de domnie . Iubitii mei, cu El, pe scaunul Sau de domnie!Ce fagaduinte din partea lui Dumnezeu! Dar cand ne uitam in mijlocul nostru si vedem intr-adevar cum Dumnezeu a gasit cu cale sa ne smulga pe noi si sa ne scoata din acest veac si din tabara lumii Ne uitam in mijlocul nostru, cum spune apostolul: Uitati-va intre voi, fratilor: intre voi nu sunt multi de neam bun, nici de neam ales. Dar Dumnezeu a ales lucrurile cele nebune ale lumii,...