Intreaba. Cere. Bate. indrazneste. Nu te teme. Nu te spaiminta. Staruie. Navaleste. Fii treaz. Fii intreg la minte. Tot atatea indemnuri care cu prisosinta arata ca nu se cuvine sa fim prosti! Dovada e insusi faptul ca Dumnezeu e un Dumnezeu ascuns, ca trebuie sa-l aflam, sa-l descoperim; ca lumea Lui trebuie s-o putem descifra. []Intreaba. Cere. Bate. indrazneste. Nu te teme. Nu te spaiminta. Staruie. Navaleste. Fii treaz. Fii intreg la minte.

Tot atatea indemnuri care cu prisosinta arata ca nu se cuvine sa fim prosti! Dovada e insusi faptul ca Dumnezeu e un Dumnezeu ascuns, ca trebuie sa-l aflam, sa-l descoperim; ca lumea Lui trebuie s-o putem descifra. Nimic nu ne e dat mura-n gura, natura e complicata si dialectica, dincolo de complicatii si dialectica ni se cere s-o deslusim; sensurile ei stau dincolo de realitatea imediata. O vasta cimilitura in care numai o minte intreaga se poate descurca. i pana la urma, in acest rebus, il gasim pe Dumnezeu ascuns unde? in locul cel mai putin probabil fiindca era cel mai evident unde nu ne-am fi gandit, inlauntrul inimii noastre! (Nicolae Steinhardt, Jurnalul fericirii)Nu trupul e frumos, ci alcatuirea si inflorirea cu care sufletul coloreaza trupul Iubeste dar sufletul care face ca si trupul sa fie frumos ! (Sf Ioan Gura de Aur)ACEASTA ESTE MAREA TAINA: OMUL CARE E AL LUI HRISTOS FACE DIN TOATE RUGACIUNE.

SI LE INCHIPUIE PE TOATE, LE SIMTE PE TOATE SI TOATE SUNT SPRE FOLOSUL SAU! (Cuviosul Porfirie)Care este adevarata smerenie? Nu sa fugi, ci sa ramai, cu rabdare si curaj, sa treaca ispitele peste tine. Aceasta este adevarata smerenie, care nu poate fi cu lasitate, ci cu barbatie duhovniceasca. Sa spui: Asa merit! Asa trebuie pentru mine. Ceilalti sunt sfinti, eu sunt rau . Asta sa o spui in orice situatie ai fi. (Pr. Dionisie Ignat)Cine-i mic in ochii s i, acela-i mare in ochii lui Dumnezeu. (Pr. Arsenie Boca)Departarea nu raceste dragostea adevarata, ci o sporeste, acolo unde este rugaciune (Sfantul Luca al Crimeei)Sileste-te sa-i...