din vorbirea fratelui Ioan Opris de la nunta de la Piatra oimului 9 martie 1977 Bucura-te, tinere, in tineretea ta, fii cu inima vesela cat esti tanar, umbla pe caile dorite de inima ta si placute de ochii tai. Dar nu uita ca pentru toate acestea vei fi chemat la judecata . i zice mai []din vorbirea fratelui Ioan Oprisde la nunta de la Piatra oimului 9 martie 1977Bucura-te, tinere, in tineretea ta, fii cu inima vesela cat esti tanar, umbla pe caile dorite de inima ta si placute de ochii tai. Dar nu uita ca pentru toate acestea vei fi chemat la judecata . i zice mai departe, ultimul verset din capitolul 12: i judecata se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau . Faptele facute pe fata se mai rasplatesc si aici. De multe ori, o palma data cuiva ti se rasplateste cu doua daca nu cumva cu noua Dar faptele facute in ascuns, de care nu stie numai Acela in fata Caruia stai gol si descoperit, pe acelea nu le cunoaste nimeni. Tu poti sa te ascunzi asa cum am amintit si de cel mai intim prieten sau prietena a ta sau de sotul tau, dar de Dumnezeu nu te poti ascunde. i acolo spune asa: Dar pentru toate acestea, Dumnezeu te va chema la judecata . i judecata se va face cu privire la tot ce este ascuns . Nu zice ca la o parte , la jumatate , la trei sferturi , cum a zis Zaheu: Doamne, jumatate din averea mea o dau la saraci. i de am napastuit pe cineva sau l-am nedreptatit, ii dau de patru ori atata . Acolo se spune: cu privire la tot ce este ascuns . Deci nu ramane nimic. Nimic, fratele meu! Chiar daca-n sufletul tau si-n mintea ta, in creierul tau s-a strecurat numai un gand nebun si nu l-ai marturisit Parintelui ceresc si Mantuitorului drag si scump Iisus, pacatul acesta devine pata. i pata aceasta ramane pentru judecata. Ramane acolo, in ascunzisul mintii tale si al inimii tale.

Nu va mai retin Domnul Iisus sa ne ajute, Acela cu Care ne-am logodit. Caci legamantul nostru si botezul nostru este un legamant cu cerul, cu Hristos. Atunci am fost declarati ostasi ai Lui. Asa se spune in slujba Botezului. Deci noi ne-am logodit cu Hristos. Dar mai tarziu ne-am innoit legamantul, pentru ca l-am terfelit si l-am calcat in picioare, si ne-am batut joc de el. i acum m am logodit cu Hristos din nou, din toata inima, din tot consimtamantul nostru si dorinta noas tra. Iar nunta va fi dincolo, in ceruri, asa cum cantam asa de frumos: O, cand va-ncepe Nunta noastra, / in Dimineata fara nori Domnul Iisus sa ne ajute.

Pun pe inima fratilor dragi si scumpi, vestitori ai Evangheliei, un cuvant pe care-l aratam adineaori la un frate. i vi-l citesc, ca nu puteti imediat scoate toti Biblia din buzunar sau Noul Testament sau poate unii nu l-ati luat de acasa, zicand ca aici cantati si aici au altii Deschidem la [Evanghelia dupa Luca], la capitolul 14 si un singur verset vreau sa citesc, pentru fratii lucratori. Mai ales pentru fratii lucratori. i, daca am spus lucrul acesta, sa stiti ca am spus de la mine. Domnul nu zice ca-i numai pentru fratii lucratori cuvantul acesta, ci ca e pentru toata suflarea. i zice in capitolul 14 cu versetul 33 asa: Tot asa, oricine dintre voi care nu se...